Macaristan'a MÜSİAD çıkarması

Macaristan'a MÜSİAD çıkarması

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD üyeleri Türkiye-Macaristan İş Forumu'na katılarak bu ülkeye yapılacak ihracatın artması için ikili anlaşmalara imza atacak

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Macaristan'a giderek, bu ülke ile ticaret hacmini artırmak için harekete geçti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve 100'ü aşkın MÜSİAD üyesi iş adamının katılımıyla Budapeşte'de yapılan toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. İş adamlarının problemlerini dinleyen Zeybekci, hükümet olarak bu konularda yaptıkları çalışmaları anlattı.

MÜSİAD, "Ticaret Heyeti Programı" kapsamında potansiyel iş fırsatları sunan Macaristan ile pazar payının artırılması ve bu ülkeye yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulmasını hedefliyor. Belirlenen bu hedefler kapsamında Türkiye-Macaristan İş Forumu ve çok sayıda Türk ve Macar firmalarının katılımı ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. MÜSİAD heyetinde ahşap ve mobilya, enerji, finansal hizmetler, gıda ve gıda endüstrisi, ilaç, inşaat, kimya, lojistik, makine, medikal ürünler, metal, müteahhitlik ve teknik müşavirlik, otomotiv ve yedek parça, plastik ve kauçuk, tarım, tekstil ve giyim, tıp teknolojileri, turizm ve otelcilik sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünler ihraç eden firma yetkilileri yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...