Maaşlara zam geliyor

Düzenleyen:
Maaşlara zam geliyor

EKONOMİ Haberleri

Temmuz ayında milyonlarca kişinin geliri artacak. Memurdan yaşlılara, evde yakınına bakandan SSK ve Bağ-Kur emeklisine, tüm kesimlerin kazancı yükselecek.

Temmuz ayında milyonlarca kişinin geliri artacak. Memurdan yaşlılara, evde yakınına bakandan SSK ve Bağ-Kur emeklisine, tüm kesimlerin kazancı yükselecek.

Memur emeklilerine enflasyona bağlı fark, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ve ek ödeme zammı verilecek. Yaşlılık aylığıyla evde yakınlarına bakanların geliri de artacak

Ayrıca ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Bunların yanı sıra her ay ödenen maaşın yüzde 4'ü oranındaki ek ödeme de yeni aylık üzerinden hesaplanacak.

Memur temmuzda 3 zam alacak. Maaşlara temmuzda toplu sözleşme kapsamında yüzde 3.5 zam yapılacak. Yılın ilk yarısında TÜFE yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı da verilecek.

Ayrıca memurlara her ay ödenen aile yardımı da artacak. 2018 Yılı Programı'na göre, memur maaşlarına temmuzda yüzde 3.5 zam ve yüzde 0.02 enflasyon farkı yansıtılacağı tahmin ediliyor.

Bu tahmin gerçekleşirse, eş yardımı da 231.64 liradan 239.79 liraya yükselecek. Çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 54.28 liradan 56.20 liraya, 6 yaş üstü için 27.14 liradan 28.10 liraya ulaşacak. 0-6 yaş arası 2 çocuğu olanlara ödenen 340 lira, 352 liraya çıkacak.

Sosyal güvencesi olmayan ve geliri düşük olanlara ödenen 65 yaş aylığı da temmuzda artacak.

Yüzde 3.52'lik memur zammı tahminine göre, 3 aylık ödeme 825 liraya çıkacak. Evde yaşlı ve engelli yakınına bakanlara sağlanan destek tutarı da temmuzda memur zammıyla artacak.

Aylık bin 85 lira olan ödeme, yüzde 3.52'lik zam tahminine göre bin 123 liraya ulaşacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisine temmuzda ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.

2018 Yılı Programı'nda, zammın yüzde 4.02 olabileceği öngörüsü yer alıyor. Eğer yüzde 4.02'lik zam tahmini gerçekleşirse en düşük maaş; esnaf emeklilerinde bin 405 liradan bin 461 liraya çıkacak.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...