Maaşını eksik alana toplu ödeme yapılacak

- Güncelleme:
Maaşını eksik alana toplu ödeme yapılacak

Ekonomi Haberleri

Maaşı yanlış hesaplanan emeklilere, yapılacak iyileştirmenin yanı sıra toplu ödeme de gündeme geldi

İntibak çalışmalarında sona gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), güncelleme çalışmalarını ekimde tamamlayıp eksik maaş aldığı belirlenen emeklilere toplu ödeme yapacak. Takvim'in haberine göre, 2000 yılından önce emekli olanları ilgilendiren intibak çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 2 milyon kişinin yararlanacağı intibak zammında, emeklilerin prim günü ve göstergeleri dikkate alınarak belirlenecek intibak farklarına yönelik yapılan çalışmalar, bütün hızıyla sürüyor. Emeklilerin dosyalarını inceleyen SGK personeli, gece-gündüz mesai yaparak bilgileri güncelliyor. Bugüne kadar dosyaların yüzde 90'ına yakın bölümünün güncellendiği belirtilirken, yapılan çalışmaların ekim ayı sonunda tamamlanacağı bildirildi. Yaklaşık 5 bin emeklinin maaşının yanlış hesaplanması konusunda da detaylar ortaya çıkıyor. Bu rakam, intibaktan yararlanacak emeklilerin bilgilerinin bilgisayara aktarılmasıyla netlik kazanacak. Yanlışlığın aylık bağlama oranlarının hatalı girilmesi gibi sebeplerden kaynaklandığını ifade edilirken, bu durumdaki emeklilere intibak zamlarının dışında ekstra bir iyileştirme yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca eksik maaş alanların eksik kısımlarının topluca ödenmesi de gündemde bulunuyor.


Nüfus belgeleri yanlış girildi
Yetkililer, sigortalıların aylık miktarını etkileyen aylık bağlama oranlarının tespitinde dikkate alınan yaşın hesabında dosyadaki nüfus belgeleri ile nüfus kütüklerinin farklı olması, kullanıcılar tarafından yaşın, prim gün sayısının ve göstergenin yanlış tespit edilmesi, bilgilerin manuel olarak hatalı girilmesi gibi sebeplerden dolayı geçmişte aylıkların hatalı tespit edildiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...