Lufthansa'nın THY korkusu, centilmenlik anlaşmasını bitirdi

Lufthansa'nın THY korkusu, centilmenlik anlaşmasını bitirdi

Ekonomi Haberleri

Lufthansa, THY ile olan 'Ortak Uçuş' anlaşmasını tek taraflı olarak bitirdi. THY yönetimi anlaşmanın tek taraflı iptal edilmesini doğru bulmadı.

Avrupa'nın lider havayolu seçilen Türk Havayolları'nın (THY) hızlı büyümesi, dev rakiplerini korkuttu. 2020 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 400'e, yıllık yolcu sayısını 250 milyona çıkarmayı hedefleyen THY, ortağı ve en güçlü rakibi Lufthansa'yı korkuttu. Lufthansa Havayolları, THY ile yapılan uçuşlarda kazanılan mil puanların ancak yüzde 25'ini işleme alacağını açıkladı. Lufthansa, dünyanın en büyük havayolu şirketleri birliği Star Alliance'daki diğer firmaların uçuşlarının tüm puanlarını kabul ediyor. Lufthansa'nın, THY uçuşlarında elde edilen mil puanlarının sadece yüzde 25'ini tanımak istemesinin sebebi, THY'nin Almanya'dan çok sayıda müşteri kazanması olarak gösteriliyor. Kazanılan puanlarla bedava uçuş hakkı elde edilebileceği gibi, puanlara göre localardan faydalanmak veya bagajlara tanınan imtiyaz gibi özel hizmetler de alınabiliyor. Lufthansa ikinci adım olarak da milli şirketle olan Code Share (ortak uçuş) sözleşmesini ekonomik açıdan verimsiz olması gerekçesiyle sona erdirdiğini duyurdu. THY yönetiminden yapılan cevabi açıklamada ise şirketin dünyanın ilk 10 havayolu şirketi arasında bulunduğu, hedefin ilk 5 olduğu belirtildi. THY'nin, üyesi olduğu Star Alliance ittifakı aracılığıyla da tüm üye havayollarının yolcularına hizmet verdiği belirtilen açıklamada, "Ortak uçuş ve mil kazanımı ve kullanımı uygulamaları da bu çerçevede değerlendirilmelidir. Lufthansa'nın tek taraflı olarak bu iki konuda aldığı kararı doğru bulmuyoruz ve tekrar gözden geçirileceğini umut ediyoruz" denildi. Öte yandan THY, dünya genelindeki iletişim çalışmalarını Crispin Porter+Bogusky reklam ajansı tarafından yürütüleceğini, bu kararın THY'nin hizmetlerini küresel alanda daha geniş kitlelere duyurmak için verildiği ifade edildi.
Cemil Yıldız İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...