Lufthansa korkudan sınır koydu

Lufthansa korkudan sınır koydu

Ekonomi Haberleri

Avrupa'da seyahat acentesi işleten şirketlerin yöneticileri, Lufthansa'nın THY ile iş birliğini yolcu kaptırma korkusu sebebiyle sınırladığını iddia etti.

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın Türk Hava Yolları ile daha önce yaptığı ve karşılıklı mil paylaşımını içeren anlaşmayı sınırlaması, seyahat acenteleri tarafından 'korkunun sonucu' olarak değerlendirildi. Avrupa Türk Seyahat Acentaları Birliği (ATURSAB) Başkanı Güner Kızıl, Lufthansa'nın THY ile iş birliğini sınırlandırmasını, "Yolcuların THY'ye kaymasını engellemek için oynanmış bir oyun" diye yorumladı. Kızıl, "İstanbul'da 2018-2019 yılında açılacak havaalanını da düşünecek olursak, bu oyunun neden başladığı konusunda hepimiz bilgi sahibi olabiliriz" dedi. THY'nin başarılı çalışmaları ve gelecekle ilgili yatırımlarının Lufthansa'yı rahatsız etmiş olabileceğini iddia eden Kızıl, "THY az hata, iyi servis ve büyüme orantısına dikkat etmeli. Lufthansa gibi bir ortağını kaybedebileceğini de düşünmeli" dedi. Eski Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Öger Tours Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger ise "THY son yıllarda çok başarılı grafik çizdi. THY ve Lufthansa'nın uçtuğu hatlarda THY, rakibinden büyük pay aldı. THY Almanya'da birçok şehre uçmaya başladı. Lufthansa gibi şirketlerin bu durumdan çekinmesi normal" dedi. ATD Flugreisen adlı seyahat acentesinin sahibi Serdar Karaçağa, "Bu durumun THY için büyük bir dezavantaj oluşturacağını tahmin etmiyorum. Çünkü THY'nin Friedrichshafen ve Leipzig gibi küçük havaalanlarından Türkiye'ye direkt uçuşları var" diye konuştu. Sem Travel sorumlusu Semra Sırakaya ise anlaşma iptalinin THY açısından avantaj dahi olabileceğini ifade etti ve "Lufthansa, THY'yi rakip mi gördü, neden rahatsız oldu bilemiyorum ama THY çok iyi yolda ilerliyor. Doğru kararlarla Avrupa'da bir numara olma yolunda ilerliyor. Lufthansa da uzun vadede düşünen bir şirket olduğu için THY'nin kendisi için bir tehlike oluşturacağını düşünmüş olabilir" şeklinde konuştu.

AVRUPA'YA BAŞKAN

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketlerini bünyesinde toplayan Avrupa Havacılık Derneği'nin (AEA) başkanı oldu.


Havacılık zirvesi İstanbul'da yapılacak

Avrupa Havacılık Derneği (AEA) bünyesinde THY'nin yanı sıra BritishAirways, Air France, KLM, SAS ve Lufthansa'nın da bulunduğu 31 havayolu şirketini barındıran bir dernek. 2014'teki zirvesini İstanbul'da yapacak olan derneğin liderlik zirvesinde alınan karar gereği, THY Genel Müdürü Temel Kotil başkanlık görevini 2 yıl boyunca sürdürecek. Bir Türk olarak ve başarılı bir şirketin genel müdürü olarak Avrupa'daki şirketlerin derneğinin başkanı olmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen Kotil, Lufthansa'nın THY ile iş birliğini sınırlandırması konusunda da "Biz işimizi yapıyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...