Kuzey Kutbu’na ilk bilimsel sefer

Kuzey Kutbu’na ilk bilimsel sefer

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’den bir grup bilim insanı, dünyada küresel iklim değişikliğinin en fazla etkilediği yerlerden biri olan Kuzey Kutbu’na “İlk Türk Arktik Bilimsel Seferi”ni gerçekleştirdi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma değer katan Türkiye İş Bankası; İTÜ PoLReC liderliğinde Arktik’e yapılan seferin sponsorluğunu üstlendi. 11-26 Temmuz arasındaki seferde görev alan bilim insanlarının katılımıyla bir paylaşım toplantısı düzenlendi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali “Sefere katılan bilim insanlarımız, farklı üniversite ve kurumların da dâhil olduğu 40’ın üzerindeki araştırmacının ihtiyaç duyduğu bulguları topladılar. Elde edilen tüm bilgiler, önümüzdeki dönemde akademik dünyamıza katkı sunacak” dedi. Bilim seferine liderlik yapan, İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Özsoy ise “Bu çalışmaları bilimsel yayınlar ile de taçlandırıp, sürdürebilirliği sağlayacağız” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...