Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? KBORU halka arz ne zaman borsada işlem görecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? KBORU halka arz ne zaman borsada işlem görecek?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

SPK tarafından halka arzı onaylanan Kuzey Boru A.Ş.'nin detayları araştırılıyor. Halka arz ile ilgilenen vatandaşlar son günlerde Kuzey Boru halka arzının ne zaman borsada işlem göreceğini ve katılım endeksine uygun olup olmadığını araştırıyor. Peki, Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? KBORU halka arz ne zaman borsada işlem görecek?

Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? merak ediliyor. Halka arz ile ilgilenen vatandaşların gündeminde Kuzey Boru A.Ş.'nin halka arz tarihi yer alıyor. Hisseyi satın alacak vatandaşlar ise Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? sorusunu araştırıyor. SPK'nın başvurusunu onaylamasının ardından Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? KBORU halka arz ne zaman borsada işlem görecek? soruları gündeme geldi. İşte detaylar...

KUZEY BORU KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Kuzey Boru katılım endeksine uygundur.

KUZEY BORU HALKA ARZ NE ZAMAN BORSADA İŞLEM GÖRECEK?

Kuzey Boru halka arz 7-8 Aralık tarihlerinde halka arz olacak. Talep toplama işlemlerinin ardından Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Kuzey Boru katılım endeksine uygun mu? KBORU halka arz ne zaman borsada işlem görecek?

KUZEY BORU HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR?

KBORU hisse 24,000,000 lot veriyor.

KUZEY BORU HİSSE KODU NEDİR?

Halka arzın hisse kodu #KBORU olarak açıklandı.

"KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL" NE DEMEK?

Halka arz ile ilgilenenler sıklıkla "katılım endeksine uygunluk" ifadesine denk geliyor. Katılım endeksine uygun değil ifadesi, halka arz olan şirketin İslam'a uygun olmadığını veya katılım bankacılığı prensiplerine aykırı olması demektir. Şirketin faiz işlemleri yapması, haram olan alanlarda iş yapması halinde hisse için "katılım endeksine uygun değil" ifadesi kullanılır. İslam'a uygun yatırım yapmak isteyen vatandaşlar katılım endeksine uygunluğu kontrol etmelidir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...