Kuyumculardan çeyrek altın tahmini: Rakam vererek açıkladılar

Düzenleyen:
Kuyumculardan çeyrek altın tahmini: Rakam vererek açıkladılar

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor, düğün sezonunun da gelmesiyle birlikte hem yatırımcılar hem de vatandaşlar altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde hangi seviyelerde olacağını merak ediyor. Dolar ve altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sonrası uyarılarda bulunan uzmanlar, son olarak altın satanların zarar edeceğini belirtmişlerdi. Kuyumculardan ise bu yıl içerisinde altın fiyatlarını nelerin beklediğine dair tahminler geldi. Çeyrek ve gram altında rekor seviyelere görülebilir... İşte detaylar...

Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Güncel altın fiyatlarına bakıldığında çeyrek altın 1597, gram altın ise 980 lira seviyelerinde. Altı fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirten uzman isimler vatandaşlara yatırım ve satım konusunda uyarılarda bulunurken 'gram altın ne kadar olacak, çeyrek altın artacak mı' gibi soruların cevabı da merak ediliyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATI 5 AYDA YÜZDE 45 ARTTI

2021 ile 2022 yılı arasında meydana gelen fiyat değişiklikleri hakkında bilgiler veren kuyumcu Bayram Erdoğan, geçen yıla göre çeyrek altının yüzde 45 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Erdoğan, "2021 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 650-660 seviyelerinde seyreden gram altın, yaklaşık 5-6 aylık bir süre içerisinde ortalama yüzde 40-45’lik bir artış gösterdi. Şu anda altının gram fiyatı 950 TL oldu. Yani geçen yılın sonunda 660 TL'ye sattığımız altın şu anda 950 TL. Çeyrek altında da 2021 yılı sonu itibarıyla 1000 TL civarındaki altın, şu anda 1500 TL yani ortada yine yüzde 45’lik bir artış söz konusu" dedi.

ALTIN YATIRIMCISININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

"Gram altının artışı son 6 aylık süreç içerisinde doları geçti" diyen Erdoğan, "2021 yıl sonu itibarıyla 12 seviyelerinde seyreden dolar yine şu dönemde 16 seviyelerine çıktı, burada da yüzde 35’lik bir artış var. Has altın daha da fazla arttı. Dolayısıyla altın yatırımcısının yüzünü güldürdü. 66 bin TL’si olan bir vatandaşımız 100 gram altına yatırım yapmış oldu, 5-6 aylık zaman diliminde şu anda 95 bin TL gibi elinde parası oldu. Yani altın her zaman için kazandırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ÇEYREK ALTIN 2000 TL'LERE KADAR ÇIKACAK

"Altının gelecekteki fiyatıyla ilgili net bir kanaat belirtmek çok zor ancak dünyadaki menkul değer uzmanlarından aldığımız bilgi ve kanaatler ışığında kendi kanaatlerimizi de birleştirdiğimiz zaman şöyle bir durum söz konusu" diyen Erdoğan, altın fiyatlarının geleceğine dair değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "Ons fiyatı 1850 dolar seviyelerinde. Uzmanların kanaati 2000 dolara kadar ons altının çıkacağı yönünde" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Dolayısıyla dünyadaki bu malum sıkıntılardan kaynaklı onsun yükseleceğini düşünecek olursak, ons 2000 dolara çıkarsa ve dolarda hiçbir yükseliş olmazsa gram altın önümüzdeki günlerde 1100 seviyelerine kadar çıkacak. Bu da çeyrek altının 1750 seviyelerine geleceği anlamına gelir. Dolardaki artışı da değerlendirirsek, bu yıl içerisinde çeyrek altının fiyatının 2000 TL'lere kadar çıkacağını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...