Kuyumcudan altın alırken dikkat! Etiket ve kod dönemi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: ATV Haber
- Güncelleme:
Kuyumcudan altın alırken dikkat! Etiket ve kod dönemi başlıyor

Ekonomi Haberleri  / ATV Haber

Sahte altın satışının önüne geçilmesi amacıyla gram altınlar artık ambalajlı ve sertifikalı olarak satılacak. Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Altında yeni bir dönem başlıyor. Sahte altın satışının önüne geçmek amacıyla gram altınlar artık ambalajlı ve sertifikalı olarak satılacak. Bu ambalajda üretici, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlık ve seri numarası gibi bilgileri içeren bir kod bulunacak.

DARPHANE TARAFINDAN İZLENEBİLECEK

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, yaptığı açıklamada "Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin yine darphane tarafından verilecek benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu aynı kod ile darphane tarafından kayıt altına alındığı bilgilerin bütünlüğü bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

Kıymetli maden takip sistemi, bir gram ve üzeri için geçerli olacak. Yani kuyumcudan alınan altın kolye, küpe, bilezik ve diğer cumhuriyet altınlarını kapsamayacak.

Kuyumcudan altın alırken dikkat! Etiket ve kod dönemi başlıyor

GRAM ALTINLAR AMBALAJ İÇİNDE OLACAK

"Sistem devreye girdikten sonra bütün gram altınlar sertifika ve ambalaj içinde olcak" diyen Yılmaz, satılan her gram altının üzerinde ona özel bir kod olacağının da altını çizdi.

FARKLI KIYMETLİ MADENLER İÇİN DE GEÇERLİ

Yılmaz, yeni sistemin farklı kıymetli madenler için de geçerli olacağını, rafineler tarafından üretilecek 1 gram ve üzerindeki altın, gümüş, platin ve paladyumun hepsinin ambalajlarına standar getirileceğini ve tek tip ambalaj olacağını açıkladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: ATV Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...