Kutnuyu dünyaya e-ticaret açacak

Kutnuyu dünyaya e-ticaret açacak

Ekonomi Haberleri

Kutnu kumaşının tanıtımını Bakan Şimşek, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu yaptı.

Adı Arapça "pamuk" anlamındaki "kutun" kelimesinden gelen kutnu kumaşı Gaziantep'ten dünyaya e-ticaret ile açılacak. 16.yy'dan bu yana Gaziantep'te dokunan kutnu kumaşını, tekstil endüstrisine kazandırmak için çalışan Gaziantep Belediyesi ve Kutnu Tanıtım Grubu, kutnu kullanılarak hazırlanan ürünlerden oluşan bir sergi açtı. Açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu'nun yaptığı sergide yer alan ürünlerin tüm Türkiye'ye e-ticaret yoluyla pazarlanması planlanıyor. Altyapı çalışmaları devam eden web sitesi aracılığıyla kutnu kumaşı ile üretilmiş ürünler satın alınabilecek. Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu, öncelikli hedefleri arasında halen ağırlıklı turistik amaçlı, geleneksel giysi ve aksesuarda kullanılan kutnunun, kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...