Kuş Serisi gözden düşmüyor

Kuş Serisi gözden düşmüyor

Ekonomi Haberleri

Tofaş'ın ürettiği, “Kuş Serisi” “Şahin, Doğan, Kartal” model araçlar, yıllar önce üretimleri durdurulmasına rağmen hâlâ en çok satanlar arasında yer alıyor

Tofaş'ın ürettiği, “Kuş Serisi” olarak adlandırılan ve adına kulüpler kurulan “Şahin, Doğan, Kartal” model araçlar, yıllar önce üretimleri durdurulmasına rağmen hâlâ en çok satanlar arasında yer alıyor. Piyasada fiyatı 10 bin liranın altında bakımlı, kullanılabilir durumda “Kuş Serisi” araç kalmazken, modeli yüksek olanlarının fiyatları 20 bin lirayı buluyor. Bursa'daki tesislerde 1981 yılında üretimine başlanan, uzun bir döneme damgasını vurduktan sonra 2001'de son verilen “Kuş Serisi” araçlar; bütçeleri fazla zorlamayan uygun fiyatı, yedek parçasının ucuz olması ve kolay bulunması gibi sebeplerle tercih ediliyor. “Kuş Serisi” araçlar, sadece ihtiyaç değil bir alışkanlık, kültür ve hobi çerçevesinde de ediniliyor. Bu araçlara olan talep, fiyatlarını da diri tutuyor. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık; Şahin, Doğan, Kartal model araçlara ilginin devam ettiğini belirterek “1993 model Kartal, olmuş 9-9.5 bin lira. 2000 model Şahinlere bugün 13-14 bin lira isteniyor. 10 bin liranın altında kullanılabilir durumda Kuş Serisi araç kalmadı. Öyle ki 'Bana 10 bin liralık araba bul' diyenle artık ilgilenmiyorum. O kadar yani. Bu araçlardan 6-8 bin liraya da bulursunuz ancak binemezsiniz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...