Kurumlar tasarruf etmek için e-İmza’ya yöneldi

Kurumlar tasarruf etmek  için e-İmza’ya yöneldi

EKONOMİ Haberleri

e-İmza’nın kullanıldığı alanlar her geçen gün genişliyor. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda tarif edilen ve ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan e-İmza, yüzde 50 oranında e-Devlet uygulamalarında kullanılıyor.

İmza süreçlerini zamandan ve mekândan bağımsız hâle getiren e-İmza; ıslak imza gerektiren bütün uygulamalarda kullanılabiliyor. Ipsos'un araştırmasına göre, e-İmza kullanan bireyler, ayda ortalama beş gün kazanıyor. Ortalama 3,5 günde tamamlanabilen imza süreçleri, e-İmza ile entegre uygulamalarla bir saatte sonuçlanıyor. E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “Bireylerin beşte biri imza gerektiren bütün süreçlerde elektronik imza kullanmayı tercih ediyor. Yapılan araştırma, e-Devlet uygulamalarının ve kamu projelerinin, e-İmza’nın en fazla kullanıldığı işlemlerin başında geldiğini gösteriyor. Sıralamayı; bankacılık işlemleri, kayıtlı elektronik posta işlemleri, e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv işlemleri takip ediyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...