Küresel fon yöneticilerinin gözü Türkiye’de! 2024'te geliyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Küresel fon yöneticilerinin gözü Türkiye’de! 2024'te geliyorlar

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’deki yatırım iklimine yönelik düzenlenen anket çalışması sonucuna göre, üst düzey fon temsilcilerinin %74’ü 2024 yılında Türkiye’ye yatırım yapmayı planlıyor.

‘Küresel Özel Sermaye Birliği’nin (GPCA) stratejik ortaklığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin destekleriyle bu yıl 5.si düzenlenen Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Konferansı kapsamında Türkiye’deki yatırım iklimine yönelik bir anket çalışması gerçekleştirildi.

Organizasyona birçok ülkesinden 45 yatırımcı panelist ve konuşmacı katıldı. Ankette Türkiye’deki yatırım iklimine dair toplamda 200 milyar dolardan fazla varlığı yöneten kurumların 155 üst düzey fon temsilcisi yer aldı.

Ankete katılan üst düzey fon temsilcilerinin %74’ü 2024 yılında Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünürken, katılımcıların %40’ı ise yatırım portföylerinde Türkiye’nin yüksek önceliğe sahip olduğunu belirtiyor. Türkiye’ye yatırım yaparken yatırımcıların %44’ünün en büyük çekincesi kur riski olurken, %28 ile jeopolitikler riskler 2. sırada, %22 diğer riskler 3. sırada yer alıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...