Kurda istikrardan taviz verilmeyecek

- Güncelleme:
Kurda istikrardan taviz verilmeyecek

Ekonomi Haberleri

İhracatçılarla bir araya gelen TCMB Başkanı Kavcıoğlu Türkiye Ekonomi modelinin olumlu etkilerinin görülmeye başladığını, döviz girişinin arttığını, kurda istikrarın sürdüğünü söyledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe’nin ev sahipliğinde TİM binasında ihracatçılarla biraraya geldi. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından başkanlar açıklamalarda bulundu. TİM Başkanı Gültepe, sektör temsilcilerinin yaşanan sorunları dile getirdiğini belirterek, “İstişare toplantısı yaptık” dedi. Döviz kuruna yönelik bir soruya Gültepe, “İstikrarlı kurdan yanayız. Bizim söylediğimiz istikrarlı kur, istikrarlı enflasyon. Bunu dile getirdik” diye konuştu. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da, TİM’in daveti üzerine ihracatçılarla bir araya geldiğini söyledi. Kavcıoğlu “Bir istişare toplantısı oldu. İhracatçı ve diğer sektör başkanlarıyla toplandık, sorularını aldık. Bizim üzerimize düşen konularda neler yapılabileceğini konuştuk. Talepleri de yine konuşuyoruz. 2023’le ilgili Türkiye Ekonomi Modeli üzerinde yaptığımız çalışmaları paylaştık. İhracatçılara çok teşekkür ediyoruz. 2023 yılında da aynı başarıların devam edeceğine inanıyoruz” dedi. 

KAYGIMIZ YOK, GELİŞMELER LEHİMİZE

Dünyada daha da resesyon olma ihtimalinin azaldığına işaret eden Şahap Kavcıoğlu, “Bu bizim için, ihracatımız ve üretimimiz için önemli bir avantaj. İhracatçılarımı yeni pazarlara açılıyor. Hem Körfez, hem Afrika tarafında. 300 milyar dolar bir hedef olarak zaten hedef olarak konuldu. Dünya genelinde enerji ve savaşın oluşturduğu nedenler var. İthalat tarafı o anlamda cari açığımız biraz olumsuz etkiledi ancak yeni Türk Ekonomi Modeli ile üretim tarafı olumlu gidiyor. Dünya şartları da olumluya doğru gidiyor. Hem ihracatımız hem de dünyadaki değişim lehimize gelişiyor” diye konuştu. 

Döviz kurunun piyasa şartları içinde uyguladıkları politikalarla istikrarlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Kavcıoğlu, “Türkiye Ekonomi Modeli olumlu sonuçlarını veriyor. Kur da istikrarlı şekilde devam edecektir. Orada bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı. Rezervler hakkındaki soruya “Üretimimiz arttıkça, Türkiye’ye döviz girişi de artacak. Merkez Bankası’nın rezervleri de bundan olumlu etkileniyor. Rezervlerimiz artarak devam ediyor. Bu döviz kuruna  da diğer fiyatlara da piyasaya da olumlu yansıyor” cevabını verdi. Rekabetçi döviz kuruna yönelik bir soruya ise Kavcıoğlu, “Merkez Bankası’nın herhangi bir kur politikası yok. Kurda istikrar devam edecek” karşılığını verdi. HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...