Küçük ev aletlerine büyük talep

Küçük ev aletlerine büyük talep

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüs ile birlikte küçük ev eşyalarına talep arttı. Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, salgın sürecinde beyaz eşya, küçük elektrikli ev aletleri ve züccaciye satışlarında hem iç piyasa hem de dış piyasada artış yaşandığını söyledi.

Türkiye’nin küçük ev eşyası üretiminde Çin’in ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Kolbaşı, “Set üstü fırınlarda özellikle Türkiye’deki üretimde Kayserili fabrikaların üretimi çok kuvvetli. Kayseri, başlı başına set üstü fırınlarda üretim üssü olarak biliniyor. Küçük elektrikli ev aletlerinde ise daha gerilerdeyiz ama genel olarak bakıldığı zaman dünyadaki ilk 10 ihracatçı ülke arasındayız. Küçük elektrikli ev aletleri pazarı dünyada 109 milyar dolar civarında. Sektörde 10 bin marka rekabet ediyor. Beyaz eşya 300 milyar dolar seviyesinde” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, küçük elektrikli ev aletleri ve beyaz eşya sektörlerinde yılın ilk yarısında yapılan ihracatta, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40 artış gerçekleştiğine dikkati çeken Kolbaşı, özellikle Avrupa ve Orta Doğu’ya yapılan dış satımda yükseliş olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...