Kruvaziyerin devleri Kuşadası’na geliyor

Düzenleyen:
Kruvaziyerin devleri Kuşadası’na geliyor

EKONOMİ Haberleri

Akdeniz çanağındaki 31 ülkeden 120 limanın üyesi olduğu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği MedCruise, 54. Genel Kurulunu bu yıl Kuşadası’nda gerçekleştirecek.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası’nın ev sahipliğindeki genel kurula kruvaziyer gemi şirketleri ve acentelerinin üst yöneticileri de katılacak. Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın “Türkiye’de kruvaziyer turizmi tekrar yükseliş trendine girdi. 54. MedCruise Genel Kuruluna evsahipliği yaparak, sektör aktörlerine Türkiye’nin yükselişini yerinde görmelerini ve birinci ağızdan dinlemeleri fırsatını sunacağız” diye konuştu. Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistlerin yüzde 60’ının 2018’de Kuşadası’ndan giriş yaptığını söyleyen Sayın “Akdeniz, yüzde 20 pay ile dünyanın ikinci büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyor. 2018’de toplam 13 bin 500 geminin uğramasıyla limanlardan 27 milyon yolcu geçiş yaptı” dedi. Türkiye’nin kruvaziyer turizminde tekrar yükseliş trendine girdiğini söyleyen Sayın “Gemi bağlantıları 2 yıl önceden yapıldığı için asıl yükselişin 2021-2022 gibi zirveye ulaşmasını bekliyoruz. Genel Kurul’da Türkiye’nin yükselişini yerinde görüp birinci ağızdan dinlemeleri fırsatını sunacağız” dedi.

257 SEFERDE 500 BİN TURİST

Geçtiğimiz günlerde Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl Türkiye’ye 257 kruvaziyer seferi yapılacak. Bu dev gemilerle 500 bine yakın misafir gelecek. Bu da kişi başına ortalama 1.000 dolar hesaplamasıyla 500 milyon dolarlık gelir anlamına geliyor. Kruvaziyer turisti orta ve üst gelir grubunda olduğundan, uğranılan limanlarda alışveriş, kültür ve gastronomi turizm gelirlerinde önemli artış görülüyor.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...