'Kriz devam eder' dedi yeni model üretmedi

'Kriz devam eder' dedi yeni model üretmedi
Ekonomi Haberleri

Yeni modellerin boy gösterdiği Frankfurt'ta FIAT sessiz kaldı.

Avrupa'daki ekonomik krizin bir süre daha süreceğini öngören İtalyan otomotiv devi FIAT, yeni model yatırımlarına bir süre ara verdi. Geçtiğimiz gün basın için kapılarını açan 65. Frankfurt Otomobil Fuarı, dün de normal ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Fuarda Opel, Renault, Ford, Peugeot, Hyundai gibi markalar nbsp;yeni modelleri ve konsept araçlarıyla dikkat çekerken, rakipleri FIAT standında sessizlik hakimdi. 'International Herald Tribune gazetesinin haberine göre, Ferrari'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve FIAT'ın Yönetim Kurulu Üyesi Luca di Montezemolo yaptığı açıklamada, bu sessizliğin bilinçli olduğunu belirtirken, satışların artmasını yakın dönemde beklemediğini ve şu anda yapılacak yeni bir modelin, satışlar arttığı döneme kadar eskiyeceğini söyledi. Fiat'ın satın aldığı Chrysler markasının ve FIAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Sergio Marchionne de basın toplantısını iptal ederek bu sessizliği onayladı. Diğer yandan Ford Avrupa başkanı Stephen Odell'in yaptığı açıklama ise bu beklentinin karşısındaydı. 2017'ye kadar 25 yeni modelin piyasaya sunulacağını belirten Odell'in ve Renault-Nissan Başkanı Carlos Ghosn'un açıklamaları ise 5 senelik otomotiv sektöründeki aşağı doğru ivmenin, düzeleceği yönündeydi. Otomotiv sektöründeki beklentilere göre firmalar farklı stratejiler uygulasalar da, Frankfurt Otomobil Fuarı 1 milyon rekor katılımcı beklentisiyle ve 35 farklı ülkeden 1098 firmanın katılımıyla sektörü hareketlendirmeyi hedefliyor. 22 Eylül'e kadar gezilecek fuarın giriş ücretleri bilet tiplerine göre, 4.5 eurodan ve 45 euroya kadar çıkıyor.

EN PAHALI PORSCHE'U BİR TÜRK TASARLADI

Çinli Chery markasına transfer olmadan önce Türk tasarımcı Hakan Saraçoğlu tarafından tasarlanan Porsche 918 Spyder, Frankfurt Otomobil Fuarı'nın en ilgi gören otomobillerinden oldu. Vergiler hariç 850 bin dolarlık etikete sahip olan araç daha şimdiden 600 sipariş aldı. 4.6 lt hacimli 600 HP'lik V8 benzinli motorla donatılan 918, 287 HP'lik elektrikli motorlar sayesinde toplamda 887 HP'lik bir güç değerine ulaşabiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...