Kredi teminatlarına kolaylık getiriliyor!

Düzenleyen:
Kredi teminatlarına  kolaylık getiriliyor!

Ekonomi Haberleri

Banka kredisi için sadece gayrimenkuller değil, işletme sahibinin elindeki makinelerden, telif haklarından, patente kadar birçok unsur teminat olarak gösterilebilecek

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Hükümet, başta Güneydoğu olmak üzere yatırımların artırılması kapsamında önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Özellikle KOBİ’lerin krediye ulaşmada yaşadıkları en büyük sıkıntı olan teminat problemi çözüme kavuşuyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gazetemize yaptığı açıklamada taşınır malların da teminat olarak gösterilmesine ilişkin yeni bir tasarının hazırlandığını ve Meclis tatile girmeden önce bu düzenlemeyi yasalaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Tüfenkci, tasarı ile özellikle küçük işletmelerin finansmana erişimi konusunda yaşanan sıkıntıların giderileceğini kaydetti.  Tüfenkci yeni düzenlemenin detaylarını şöyle açıkladı:
“Diyelim ki, bir işletmenin milyon dolarlık makinesi var. Yatırımcı onu bankalara teminat gösterip kredi temin edemiyor. İlla gayrimenkul olması lazım…  Şimdi o makineleri de teminat gösterebilir hale getiriyoruz. Adamın buluşu var, fikri var patenti var. Kredi için bunu teminat gösterip kredi alamıyor. Kitabınız var,  telif haklarınız var. O kitabın telif haklarını teminat gösterip teminat alamıyorsunuz. Tüm bunların da teminat olarak gösterilmesine Bankalar Birliği de sıcak bakıyor. Bu düzenleme esas olarak KOBİ’ler için çok önemli. Bir işletme kurmaya kalktığında illa bir yeri satın alıp, onu da bankaya teminat olarak göstermesine gerek kalmayacak. Finansmana erişim kolaylaşacak. Yeni düzenleme ile kiraladığı yere makineyi koyup kredi alabilir. Makine ve teçhizat, fikri mülkiyet hakları gibi taşınır varlıklar teminat olarak gösterilebilecek. Örneğin bir müzisyen ve besteleri var, bunlar teminat olabilecek. Kredisini ödemediği zaman telif hakkı bankaya geçecek.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...