Köylünün geçim kaynağı oldu, bir ağaçtan 1.500 TL gelir elde ediliyor! Duyan yetiştirmek istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Köylünün geçim kaynağı oldu, bir ağaçtan 1.500 TL gelir elde ediliyor! Duyan yetiştirmek istiyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Akdeniz bölgesindeki Mersin'de yetiştirilen cennet hurmaları üreticilerin gözdesi haline gelmiş durumda. Hem verimi hem de kazancı ile çiftçilerin bir numaralı meyvesi olan hurmalar oldukça kazanç sağlıyor. Bir ağaçtan yaklaşık bin 500 TL elde ediliyor ve bu kazancı duyan herkes bu meyveleri yetiştirmek için girişimlerde bulunuyor. Her geçen yıl fiyatı artan hurmalar çiftçilerin önerdiği meyvelerin başını çekiyor. Üstelik bir ağaçtan elde edilen kilo miktarı ise duyanları şaşkına çeviriyor.

Çiftçilerin alternatif ürün olarak yöneldiği cennet hurması, bir diğer adıyla 'Trabzon hurması' oldukça kazançlı bir ürün haline gelmiş durumda. Hasadın başlamasıyla birlikte kolları sıvayan üreticiler hurmaları toplamak için bahçeler indir. 

Bir ağaçtan onlarca kilo hurma elde ediliyor ve kazandırdığı parayı duyan bu meyvenin ağaçlarını dikmek için girişiyor.  Mersin’de hasadına başlanan Trabzon hurması, hem verimliliği hem de fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Alternatif ürün olarak yetiştirilen meyve, iyi bakıldığı zaman bir ağaçta 100 kiloya yakın ürün veriyor. Mersin'de 'cennet meyvesi' olarak da bilinen Trabzon hurması üreticilere iyi para kazandırıyor. Narenciyenin yerine alternatif olarak üretilen Trabzon hurması, verimliliği ve fiyatıyla yüzleri güldürüyor. Özellikle kentin yukarı kesimlerinde üretilen meyve, iyi bakıldığı zaman bir ağaçta 100 kiloya yakın ürün veriyor.

Köylünün geçim kaynağı oldu, bir ağaçtan 1.500 TL gelir elde ediliyor! Duyan yetiştirmek istiyor

Bugünlerde hasadı yapılan meyvenin üretimi her geçen yıl artıyor. Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Trabzon hurması bahçelerini gezerek, son durumla ilgili bilgiler aldı. Cennet meyvesi olarak bilinen Trabzon hurmasını çiftçilere alternatif ürün olarak önerdiklerini söyleyen Yılmaz, meyvenin hem veriminin yüksek olduğunu hem de fiyatının iyi olduğunu belirtti.

1 AĞAÇTAN 100 KİLO MEYVE, 1.500 TL PARA KAZANILIYOR

Yılmaz, "Çiftçi bu meyveden para kazanıyor. O yüzden biz alternatif bir ürün olarak bunu öneriyoruz." dedi ve şöyle devam etti:

'Çiftçilerimiz de buna yönelik çalışmalar yaptı, yapmaya devam ediyor. Bahçelerimiz her geçen dönem çoğalıyor. Yılda bir kez hasat yapılıyor. Rekolte anlamında çok verimli ve yüksek. Bakımlı bir ağaç 100 kilonun altında meyve vermiyor. Bu meyvenin de fiyatı şu anda 15 ile 18 lira aralığında değişiyor. Yani bir ağaçtan 100 kilo meyve alsak, her ağaç bin 500 liranın üzerinde para kazandırıyor. Artık çiftçi para kazanacağı ürüne yöneliyor.'

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...