Kötü komşu yeni pazar getirdi

Düzenleyen:
Kötü komşu yeni pazar getirdi

Ekonomi Haberleri

Rusya’nın uygulayacağı ambargolardan doğrudan etkilenen tarım sektörü, yeni pazarlar için düğmeye basıyor. İkili gümrük anlaşmaları gündemde...

Uçak krizinin ardından Rusya’nın Türkiye’ye birçok alanda yaptırım uygulaması, özellikle turizm ve tarımda pazar çeşitlendirmesine gitmenin önemini bir defa daha ortaya çıkardı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, “Artık pazarımızı hem turizm hem de tarım açısından çeşitlendirmemiz gerekiyor. Biz bu konuda birkaç pazara bağlı kaldık. Ancak pazarı çeşitlendirerek bu krizden iyi çıkabiliriz. Yaş sebze ve meyve her gün üretilen ve bekletilemeyecek bir ürün. Bu sebeple pazarlamaya ciddi anlamda ağırlık vermeliyiz. Ama bu sene biraz sıkıntılı görünüyor” diye konuştu. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da alternatif pazar çalışmaları için görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Her pazarın istediği ürün farklı. Ona göre üretim yapmak zorundasınız. Bunlar, kısa sürede hayata geçecek konular değil. İkili gümrük birliği anlaşmaları yapılarak ürünlerimizin başka ülkelere kolay ulaşması için seferberlik ilan edilmesi gerekir” dedi. Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ise şunları söyledi: “160 ton sebze, fiyatları yüzde 40 aşağıya çekebilir mi? Şu an piyasa fiyatları yüzde 40 aşağı düştü. Bu, olayın psikolojik yansımasıdır. Arz talep dengesinde bu kadar bozulma olması mümkün değil. Piyasada büyük bir belirsizlik var. Üretici özellikle hasat dönemine başladığı bazı ürünlerde panik içerisinde ve hızlı bir şekilde malını elden çıkarmaya çalışıyor fakat alıcı yok, fiyatlar hızlı bir şekilde düşüyor...”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...