KOSGEB ile başladı şimdi THY ile çalışıyor

Düzenleyen:
KOSGEB ile başladı  şimdi THY ile çalışıyor

Ekonomi Haberleri

KOSGEB desteğiyle 2011 yılında 3 kişi ile işe başlayan Filiz Akkaş, bugün 30 kişiyi istihdam ediyor. Akkaş, THY’nin de tedarikçisi…

Osman Çobanoğlu ANKARA
Ticari hayata yelken açmak isteyenlerin ilk duraklarından olan KOSGEB’te bir başarı öyküsü daha ortaya çıktı. İlk atılımını 2011 yılında KOSGEB ve Gebze Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak yapan girişimci Filiz Akkaş’ın, şimdilerde havacılık, demiryolları ve savunma sanayi gibi sektörlere önemli ürünler üreten bir firması bulunuyor. Kadın girişimci adaylarına örnek niteliğinde olan Filiz Akkaş’ın başarı öyküsü şöyle: Akkaş aldığı eğitimin ardından KOSGEB’in girişimcilik desteği ile işletmesini kurdu. Mapsis Metal adıyla 2011 yılında 3 kişi ile 350 metrekarelik alanda işe başladı. Akkaş’ın firması, işletme içi kalite eğitimleri yanı sıra, Gebze Ticaret  Odası ile UMEM kursu oluşturarak kendi iş yeri için yetiştirdiği CNC operatörü personelleri ile kısa sürede üretiminde önemli bir artış sağladı. Firmanın fason üretim yoluyla yaptığı ürünler hâlihazırda Türkiye, Orta Avrupa ve Kanada gibi pazarlarda kalite eksikliği oluşturmadan kabul görüyor.  Akkaş’ın firması üretim kapasitesini 2012 yılında 3 kat, 2013 yılında ise 4 kat artırarak yoluna devam ediyor. 3 kişiyle yola çıkan firma hâlihazırda 30 kişi ile üretimini sürdürüyor.
Yaptığı çalışmalarla AS9100 ve ISO 9001 gibi sertifikaları da alan firma, Türkiye’nin en önemli şirketlerinden Türk Hava Yolları’nın bir kuruluşu olan TCI (Turkish Cabin Interior) firmasının resmi tedarikçisi de oldu. KOSGEB’in Genel Destek Programı’ndan da faydalanan işletme kısa bir süre sonra kurumsallaşma adına KOSGEB’e sunduğu KOBİ Proje Destek Programı kapsamındaki proje ile kurumsal alt yapısını geliştirdi.  
BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMADI
Akkaş’ın firması, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri 2013 yarışmasında Yılın Başarılı Girişimci Ödülü dalında Kadın Girişimci olarak finale kalırken 2015 Haziran ayında Lüksemburg’da düzenlenen Büyük Bölge İş Günleri etkinliğinde de, ihracatta gösterdiği başarı nedeni ile Lüksemburg Ekonomi Bakanı tarafından En İyi girişimci ödülüne layık görüldü.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...