Körfez'den para akacak

Körfez'den para akacak

Ekonomi Haberleri

Dubai'deki fuarda Türk projeleri yarışırken, İş GYO, Körfez yatırımcılarına yeni finansman imkânı olan 'sukuk' seçeneğini de anlatıyor

İnşaat sektöründe dünyanın en prestijli ülkelerinden olan Türkiye'nin inşaat projeleri, Dubai'de devam eden Cityscape Gayrimenkul Fuarı'nda gövde gösterisi yapıyor. Yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul almanın yolunu açan Mütekabiliyet Yasası sonrası Türk şirketlerinin gözünü Körfez'e çevirdiğini söyleyen Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, "Bu yıl Cityscape 2013 fuarında 34 şirketle ülkemizi temsil ediyoruz. Biz de GYODER olarak uluslararası yatırımcılara Türkiye'deki en doğru gayrimenkul yatırımını nasıl yapacaklarını anlatıyoruz" dedi. Torun, fuarda, 'Türkiye'den Nasıl Gayrimenkul Alırsınız' adlı kitapçıkla da yatırımcıları yönlendirdiklerini ifade etti. Yabancıya satış için önemli bir avantaj olan bu fuara katılan İş GYO da projesiyle birlikte finansman imkânlarını kullanıma sundu. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İstanbul Kartal'da 300 milyon dolarlık yeni bir projenin başladığını, 2014 yılının ilk çeyreğine kadar tamamlamayı planladıklarını belirtti ve Malezya üzerinden yaptıkları sukukla ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Yatırımcıların artık İstanbul'u iyi tanıdığını, kendilerinin 3 yeni projeye başlayacaklarını söyleyen Tanes, "Bunlardan birisi Kartal projesi olacak. 2014'ün ilk ayında lansmana çıkacağız. Ofis ve konut olmak üzere karma proje olacak. Bunları toplu halde yabancıya satabiliriz. İlk defa bu projeyle yabancıya satış yapmış olacağız" dedi. İlk projesiyle Avrupa'dan ödülle dönen Gürallar Yapı, Cityscape fuarında Katarlı iki yatırım grubuyla görüştü. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, bu grupların Türkiye'de ortak proje yapmak istediklerini vurguladı ve "Bu grupların Körfez ülkeleri, Rusya, İngiltere ve Gürcistan'da yatırımları bulunuyor. Yatırım ölçekleri yok" dedi.
nbsp;Körfez'den para akacak

Dev İstanbul maketiyle bütün projeler tanıtıldı
Geçen yıl fuarın en çok ilgi gören firmalarından Ağaoğlu İnşaat bu yıl da Dubai'de büyük bir stantla fuardaki yerini aldı. Arap yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği projeler, hem bireysel alıcılara hem de kurumsal yatırımcılara tanıtıldı. Maslak 1453 projesinin yanı sıra diğer projelerini de görücüye çıkaran Ağaoğlu, 'Invest in İstanbul' sloganıyla dev bir İstanbul maketi hazırladı. Makette şimdiye kadar gerçekleştirilen projelerinin tanıtımını yapan şirket, planlanmakta olan projeler hakkında da yabancılara bilgi verdi.


BAE ŞEYHİNE İSTANBUL'DAKİ PROJESİNDEN 22 KONUT BİRDEN SATTI
Bursa'da 6 bin konutluk 40 projenin ardından İstanbul'da 2400 konutluk İstanbul Prestige Park projesine başlayan Bakyapı, buradaki 22 konutunu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) şeyhlerinden Ahmet Al Humeyd Bin Qasımi'ye sattı. Ayrıca Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar büyükelçileri ile bakanların da konut satın aldığını söyleyen Bakyapı Genel Müdürü Ferhat Bakgör, konutların yüzde 70'ini sattıklarını, yüzde 5'inin yurt dışı alıcılardan talep gördüğünü, 1800 daireden 350 milyon TL'ye yakın gelir elde ettiklerini ifade etti.

YABANCILAR TÜRKİYE'DE İŞLETME PEŞİNDE
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, alımdan çok ortaklık teklifiyle karşılaştıklarını belirtti. Kabadayı, "4-5 Dubaili firmayla görüştük. Otel ve AVM işletmesiyle ilgileniyorlar" diye konuştu.

DUMANKAYA FUARDA HEM SATIŞ HEM ORTAKLIK GÖRÜŞMESİ YAPTI
Dumankaya, fuarda yabancılarla sıcak temas kuran şirketler arasında yer aldı. Körfezli yatırımcıların projelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya, "Bir grup da İstanbul'a yatırım yapmak istediğini söyledi. Yeni proje geliştirebiliriz" dedi.

nbsp;Körfez'den para akacak

İSTANBUL'DA GÖRÜLMEDEN DUBAİ'DE
İstanbul'un hızlı değer kazanan bölgelerinden Beylikdüzü'nde başlayan yeni proje Westside İstanbul, Türkiye'den önce Dubai'de tanıtıldı. Uzman İnşaat, Beyaz İnşaat, Mutlu İnşaat, Mes Turkuaz, Mes İnşaat ve Şahinler Holding'in ortak girişimiyle hayat bulan Westside İstanbul, Cityscape Gayrimenkul Fuarı'nda yabancı yatırımcıyla buluştu. Beylikdüzü Korusu'nun ortasında, 1.152 konuttan oluşan proje için ön anlaşmalar yapıldı. Nihai anlaşmaların ise İstanbul'da lansman ve sonrasında gerçekleştirileceği belirtildi. Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığı ile hayata geçirilen Vadistanbul projesinin alışveriş merkezi ve ofis bloklarından oluşan ikinci adası da Dubai'de tanıtıldı. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Vadistanbul'un ikinci adasında 175 bin metrekare ofis alanı bulunuyor. Yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz oluyor. Mipim Fuarı'nda 20 milyon dolarlık konut satışı yapmıştık, burada Mipim'in üzerine çıkacağız" dedi. Çetinsaya, Avrupa Konutları Tem 2'deki dairelerin çoğunu lansman öncesi sattıklarını, Gaziosmanpaşa'da 220 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm yapacaklarınısöyledi.

Torunlar, Mall Of İstanbul'u 35 ülke yatırımcısına sattı
Türkiye'nin en büyük projelerinden olan, yatırım tutarı 2.2 milyar doları bulan Torun Center ve Mall Of İstanbul projeleri, Dubai'de tanıtıldı. Fuara mevcut müşterileriyle görüşmek ve marka bilinirliğini artırmak için katıldıklarını söyleyen Torunlar GYO yetkilileri, müşterilerinin yüzde 25'inin yabancı olduğunu, 35 ülkeden farklı müşteriye Mall Of İstanbul'dan daire sattıklarını ifade etti. Fuarda ayrıca Garanti Koza da göletli 700 dairesini tanıttı. Garanti Koza Pazarlama Müdürü İrem Kaçan, fiyatların ise 121 bin ile 900 bin dolar arasında değiştiğini söyledi.


ÇİNLİ VE RUS YATIRIMCILAR ORKTAKLIK TEKLİF ETTİ
KLK Yapı, Büyükçekmece'de nbsp;göl manzaralı 44 villadan oluşan Valle Lacus'u Dubai'de satışa sundu. KLK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Kulak, "Fiyatları 1.5 milyon dolar ile 1.8 milyon arasında olan projeden 6 adet daireyi Dubai'de sattık" dedi. Arap, Rus ve Çinli yatırımcılardan ortaklık teklifi aldıklarını söyleyen Kulak, yeni bir projeyi satışa çıkaracaklarını duyurdu.

QUASAR İSTANBUL, FUARDA 4 KATEGORİDE YARIŞIYOR
Viatrans-Meydanbey ortaklığında Mecidiyeköy'de inşa edilen Quasar İstanbul, Cityscape Dubai 2013 fuarında on iki kategoride verilen ödüller için 4 kategoride yarışıyor. Ticari ve Karma İşlevli proje kategorisinde Mozambik ve Katar'la yarışan Quasar İstanbul yetkilileri, bu akşam düzenlenecek törende ödül almayı hedefliyor. nbsp;

Uğur Küçük Dubai'de Gayrimenkul Fuarı'nı izledi
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan Dubai Cityscape'i izleyen arkadaşımız Uğur Küçük, Türk şirketlerinin proje sunumlarını okuyucularımızla buluşturdu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...