Körfez sermayesi 2023’ü bekliyor! İFM küresel finansın merkezi olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Körfez sermayesi 2023’ü bekliyor! İFM küresel finansın merkezi olacak

Ekonomi Haberleri

Yüzde 90’ı tamamlanan İstanbul Finans Merkezi küresel yatırımcıların ilgisini çekiyor. Başta Körfez sermayesi olmak üzere birçok yabancı fon, faizsiz bankacılık tarafındaki likitlerini İstanbul’da değerlendirmeyi planlıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltmeyi amaçlayan İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) sona gelindi. Yüzde 90’ı tamamlanan projede satış ve kiralama işlemleri devam ediyor. Ziraat Bankası’nın taşındığı finans merkezinde, 2023 yılı içinde Merkez Bankası, BDDK, SPK ve diğer kamu bankaları da yerini alacak. Yılda 15 milyar dolarlık işlem hacminin yapılması beklenen dev komplekse yabancı yatırımcıların da ilgisi var.

Finans Merkezinde faaliyet gösterecek bütün şirketler, oldukça avantajlı vergi muafiyetlerinden yararlanacak. Burada amaç küresel finans piyasasını İstanbul’a çekmek. Finans uzmanları projenin Türkiye ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirterek “Projede kritik olan konu özellikle faizsiz finans talebinin burada toplanması. Ağırlıklı Avrupa’da yer alan bu sermaye, finans merkezinin açılmasıyla İstanbul’a akacak. Ancak yabancı dev fonlar sıcak parayı İstanbul’a getirmek için seçimi bekliyorlar” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Türk-Arap Forumu’nda, Körfez sermayesi yetkilileriyle İFM hakkında görüşüldü. Yatırım için oldukça istekli olan fon yöneticileri İFM’ye olan ilgilerini bakanlık yetkililerine aktardı. İFM’de başta bankacılık, sigortacılık, yeşil finans, finansal teknolojiler ve katılım finansı gibi stratejik alt sektörlerin yanı sıra uluslararası finansal hizmetler sektörü içerisinde faaliyet gösteren şirketler ile bu şirketleri destekleyecek danışmanlık, bilgi işlem, telekomünikasyon ve finansal teknoloji şirketleri eşliğinde çok boyutlu bir ekosistem ortaya çıkacak. Finansal hizmetlerin tamamının İFM’de teşvik edilmesi planlanıyor.

100 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

İFM’de 1,4 milyon metrekarelik ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2.100 kişilik konferans ve gösteri merkezi, 30 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel ve 26 bin araç kapasiteli otopark bulunuyor. İFM, günlük 100 bine yakın çalışanı ve ziyaretçileri sağlıklı, çevreye ve sosyal hayata değer katan bir ortamda ağırlamayı hedefliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...