KoopBakkal fiyatları frenleyecek

- Güncelleme:
KoopBakkal fiyatları frenleyecek

Ekonomi Haberleri

Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan, mart ayına kadar 1.000 bakkala ulaşmayı hedeflediklerini belirterek “Bakkalların bizim fiyatlarımızın üzerine çıkmaları mümkün olmayacak. Ayrıca, ‘tavsiye satış fiyatlarımızı’ internetten vatandaşlarımıza duyuracağız. Hem vatandaş hem bakkal kazanacak” dedi

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Tarım Kredi Kooperatif marketine ait ürünlerin daha çok tüketiciye ulaşması için devreye alınan KoopBakkal Projesi’ne başvurular başladı. KoopBakkal Projesi için ilk gün yaklaşık 500 başvuru yapıldığını söyleyen Tarım Kredi Kooperatif Market AŞ Genel Müdürü Orhan Kozan, mart ayına kadar 1.000 bakkala ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Bakkallarda 133 kalem ürünün satılacağını belirten Kozan “KoopBakkal, satış noktalarını artırmak ve daha fazla müşteriye ulaşmak için geliştirdiğimiz bir proje. Şu anda bakkallar internet üzerinden başvurmaya başladı. Altı ilde 250 bakkalda başlayacağız. Başvurulardan sonra saha ekiplerimiz bakkallara gidecek ve belli kriterlere göre 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapacak. Asgari şartları sağlayan ve lojistik rotamıza uygun olan bakkallarla sözleşme yapacağız. Kişinin beş yıldır bakkallık yapması, iş yeri ruhsatının kendisinin veya eşinin üzerinde olması, 75 ila 150 metrekare büyüklüğünde olması gibi şartlar var. Kasa sisteminin de bizim sistemimize uygun olması gerekiyor çünkü ürünler marketlerimizdeki fiyatla satılacak. Satış fiyatlarını sistemden takip edeceğiz. Bizim fiyatlarımızın üzerine çıkmaları mümkün olmayacak. Ayrıca, bakkallardaki ‘tavsiye satış fiyatlarımızı’ internetten vatandaşlarımıza duyuracağız. Bakkalın camına da QR kod yapıştıracağız. Vatandaş bu QR kodu telefonuna okuttuğunda, fiyatın bizdeki fiyatla aynı olup olmadığını görebilecek. Vatandaş, örneğin ayçiçeği yağını kaç liradan alacağını bilecek” diye konuştu. 

KoopBakkal fiyatları frenleyecek

BAKKALLARA EK GELİR

Projeyi bakkal esnafına ek gelir temin edecek şekilde yapılandırdıklarını belirten Kozan “Bakkallar, satamadığı ürünleri satma imkânı bulacak. Hesaplamalarımıza göre bakkallar, mevcut işlerinin yanında Tarım Kredi ürünlerimizi satarak ciddi manada bir ek gelir elde edecek” bilgisini verdi.

“TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNİN FİYATLARINDA İDDİALIYIZ”

Tarım Kredi marketlerinde “Fiyatları indirdik” ve “Bereketli ürünler” adı altında çeşitli indirimler yaptıklarını ifade eden Kozan, “Büyük indirim kampanyasından sonra indirim kampanyalarına devam ediyoruz. Haftanın her günü, bir ürün grubunun piyasa fiyatlarını kontrol ediyoruz. Mesela; pazartesi günü temel gıda ürünleri, salı günü atıştırmalık ürünler, çarşamba günü temizlik grubu, perşembe günü süt ürünleri, cuma günü et ürünlerini kontrol ediyoruz. Bütün rakip olarak gördüğümüz noktalardaki fiyatları alıp kendi fiyatlarımızla karşılaştırıyoruz. Pahalı olduğumuz bir ürün varsa o ürünün fiyatını piyasa fiyatlarının altına indiriyoruz. Özellikle belirtmek isterim, temel gıda ürünlerinin fiyatlarında iddialıyız” dedi.

“EN KALİTESİZ ÜRÜNLE KARŞILAŞTIRIP ELEŞTİRİYORLAR”

Fiyatlarla ilgili Tarım Kredi’ye yapılan eleştirileri de değerlendiren Kozan, “Bu eleştirilerle en son pirinçte karşılaştık. Bizim pirincimiz ile piyasanın en düşük kalitedeki pirincini karşılaştırıp eleştiriyorlar. Tarım Kredi’nin pirinci, piyasada bulunabilecek en kaliteli üründür ve yerlidir. Tarım Kredi ürünlerinin, ithal ürünler ile karşılaştırılmaması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

113 ÜRÜN SATIŞA SUNULACAK

KoopBakkal’da, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, zeytin, süt, peynir, sucuk, salça, fasulye, mercimek, bulgur, nohut, makarna, pirinç, şeker, reçel, helva, çay, un, fındık, badem, antep fıstığı, meyve suyu, gofret, çikolata ve temizlik ürünleri dâhil toplam 113 ürün satışa çıkacak.

FIRSATÇI MARKETLERE CEZA YAĞDI

Ticaret Bakanlığı fırsatçı ve stokçulara göz açtırmıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı değerlendirilen aralarında ulusal marketlerin de bulunduğu 21 işletmeye toplam 9 milyon 403 bin 237 lira 50 kuruş idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Pandeminin başlangıcından itibaren süt ürünlerinden tahıl ürünlerine, bebek bezi ve mamasından temizlik ürünlerine, sebze ve meyveden ekmeğe, yangın ekipmanlarından KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığına, elektronik pazar yerlerinden araç stokçuluğuna varıncaya kadar binlerce işletme ve ürün denetlendi. Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56 milyon 602 bin 168 lira 50 kuruş idari para cezası uygulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Takdir ettim!19 Kasım 2022 12:05

Bence cok iyi dusunce uygulamalara da yansirsa piyasalar icin ve bakkallar icin cok iyi olacak bu donem zincir marketlerin istismatindan bikmis olan biz vatandaslar icin nefes almak gibi olacak.

Ali Aksan19 Kasım 2022 04:23

"Firsatcilik" kelimesi yersiz.

Sonraki Haber Yükleniyor...