Konut sektörü seçim sonrası gaza basacak

- Güncelleme:
Konut sektörü seçim sonrası gaza basacak

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul sektörü geçen yılı 1 milyon 485 bin adetlik satış rakamı ile tamamladı. Ocak ayına da hızlı bir giriş yapan sektör, geçen seneye göre yüzde 10’luk bir satış artışı yaşadı. Ancak şubat ayında yaşanan deprem felaketi konut satışlarının bıçak gibi kesilmesine sebep oldu.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Şubat ayında satışlar yüzde 18 oranında düşüş yaşadı. Genel olarak hem satış hem de yeni proje arzında yıla kötü bir başlangıç yapıldı. Ancak hükûmet sektöre umut olacak birçok yeni projenin startını verdi. Kentsel dönüşüm, vatandaşa uygun kredi ve kira desteği gibi müjdeler sektör tarafından memnuniyetle karşılandı.

YENİ PROJELER YOLDA

Birçok gayrimenkul üreticisi seçim ile birlikte yeni projelerini açıklayacağını duyurdu. Özellikle markalı konut üreticiler büyükşehirlerde yeni proje üretmek adına kolları sıvadı. Arzın artmasının konut fiyatlarında rahatlamaya neden olacağı belirtiliyor. Hükûmetin de TOKİ eliyle yeni projeleri hayata geçireceği biliniyor. Muhalefetin her fırsatta eleştiri oklarını yönelttiği konut sektörünün seçim sonrasına hızlı giriş yapması bekleniyor. Yeni kampanyalarla birlikte vatandaşların konuta kolay ulaşımına imkân tanınması kaçınılmaz olarak görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...