Konut satışında 'e-devlet' şartı geliyor! Yeni dönem, 1 Kasım'da resmen başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ahaber
- Güncelleme:
Konut satışında 'e-devlet' şartı geliyor! Yeni dönem, 1 Kasım'da resmen başlıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ahaber

Emlak sektöründeki fahiş fiyatların önüne geçmek isteyen hükümet konut satışında yeni sistem için düğmeye basıyor. Ay sonu devreye girecek sistem ile e-devletten kimlik doğrulama şart olacak. İşte yeni sistemin ayrıntıları...

Enflasyonla birlikte tırmanan konut fiyatlarında köpüğün kalkması için hükümet çalışmalarına hız veriyor. Emlak ilanlarında manipülasyonu ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı denetimlerini sıklaştırırken, konut satışında yeni sistem ay sonunda devreye giriyor. E-devletten kimlik doğrulaması ise şart olacak.

EMLAK SATIŞINDA KİMLİK DOĞRULAMA ŞART OLACAK

Konut satışlarında fahiş fiyatların önüne geçmek için 1 Kasım'dan itibaren kimlik doğrulama şartı getirilecek. e-Devlet üzerinden yapılacak doğrulama ile sahte ilanların önüne geçilerek piyasada yapılan fiyat manipülasyonlar son bulacak.

KONUTTA FAHİŞ FİYATLAR SON BULACAK

Artık olmayan konut ilanı koyarak fahiş fiyatlarla piyasa yükseltilemeyecek. Mal sahibi olarak ilan giren kişilerin gerçekten o taşınmazın sahibi olup olmadığına bakılacak. Aynı zamanda yakını olarak girenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek.

"HEM HAKLARINIZ KORUNMUŞ OLACAK..."

Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sitemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek. Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. e-devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız. " dedi.

TİCARET BAKANLIĞI SAHTE İLANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Ticaret Bakanlığı otomobil sektöründe fahiş fiyat ve aldatıcı ilanlara yönelik denetim ve cezaların ardından Türkiye'nin en önemli gündeminde yer alan satılık ve kiralık konut piyasasına denetimlerini sıklaştırdı. Ticaret Bakanlığı, konut sektöründe vatandaşı aldatıcı ilanlara yönelik rekor ceza uyguladı. Bakanlık emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ahaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...