Konut fiyatlarına yüzde 20 indirim kararı

Düzenleyen:
Konut fiyatlarına yüzde 20 indirim kararı

EKONOMİ Haberleri

Bankalardan gelen faiz indirimi sonrası bir açıklama da konut sektörü yetkililerinden geldi. Yapılan açıklamaya göre 41 firmanın katıldığı kampanya 15 Haziran'a kadar sürecek. Kampanya sürecinde peşin ve kredili alımda yüzde 20 indirim yapılacak. Peşinat tutarı ise yüzde 5'e çekildi.

Gayrimenkul sektörü konut fiyatlarında yüzde 20 indirim kararı aldı. İndirimli fiyatlar 15 Haziran'a kadar geçerli olacak. Peşinat yüzde 5'e çekildi. Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek.

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşları Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ortak toplantısında konuşan Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut fiyatlarında indirim kararı ilan etti.

Elmas, "15 Haziran'a kadar geçerli olmak üzere kampanya başlatıyoruz. Peşin ve kredili alımlarda yüzde 20 indirim kararı aldık." dedi.

Elmas, sektör olarak karlarını sıfırladıklarını söyledi.

Kampanya, 41 firmayı kapsıyor.

Konut sektörünü canlandırmak adına hükümet geçtiğimiz günlerde tapu harçlarında indirime gitmiş, bazı konutlarda yüzde 18 olan KDV oranını da yüzde 8'e düşürmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından kamu bankaları öncülüğünde bankalar konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmeye başlamıştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...