Konut alma yaşı 30’a kadar düştü

Düzenleyen:
Konut alma yaşı 30’a kadar düştü

Ekonomi Haberleri

Düşen faizler, artan vadeler ve büyük firmaların sunduğu cazip kampanyalar, Türkiye’de konut alma yaşını 30’lara kadar indirdi. Tercihler de büyük dairelerden küçük evlere kayıyor

Türkiye’de ekonomi büyüdükçe, konut alma eğilimleri de değişiyor. Yıllar önce emekli ikramiyesi veya aileden kalan mirasla, ancak ileri yaşlarda ev sahibi olunabilirken; son yıllarda artık gençler de rahatlıkla konut alabiliyor. ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay “Konut satın almak, son yıllarda kolaylaştı. Eskiden belirli bir birikim olması gerekiyordu ancak bugün bu durum değişti. Düşen faizler, artan vadeler ve büyük firmaların sunduğu cazip kampanyalar, bu sürecin en büyük destekçisi oldu. Fiyatlar genelde artış eğiliminde olmasına rağmen, konuta talep hız kesmiyor. Ev alma yaşı 30’lara kadar geriledi” dedi. Gayrimenkul’de yeni trendin “minimalizm” üzerine kurgulandığını da ifade eden Atalay “Yeni yapılan binalarda metrekareler düştü, arsa başına düşen konut sayısı da arttı. Eskiden 3+1 100 metrekare ve üstü daireler talep görürken, bugün 60 metrekare 1+1 daireler daha çok ilgi çekiyor. KDV indirimi süresinin uzaması hâlinde, 2017 yılında bir parça duraklamış gibi görünen trend yeniden hız kazanacak” diye konuştu. 

 

HIZLI BÜYÜYOR

Türkiye’de gayrimenkul sektörü son 5 yılda ortalama yüzde 3,5 büyüdü. Nüfus artış hızı ise yüzde 2,5 civarında...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...