Komşunun enerjisi Türkiye’den

Komşunun enerjisi Türkiye’den

EKONOMİ Haberleri

Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğalgazı gelecek yılın ilk çeyreğinde evlere ulaştırmak için hazırlanan Türkiye, diğer yandan karadaki sahalarında da doğalgaz üretimine devam ediyor.

C. Fırat Aydoğmuş | ANKARA

GAZBİR verilere göre, üretilen doğalgaz miktarı, haziran ayında 30 milyon metreküp oldu. Üretilen gazın yüzde 96’sından fazlası, daha önceki dönemlerde olduğu gibi Tekirdağ, İstanbul ve Kırklareli’ndeki sahalardan çıkarıldı. Üretim devam ederken, yerli gazın ihracatında ise önemli bir artış yakalandı.

Geçtiğimiz yıl haziran ayında Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan’a toplam 55 milyon metreküp doğalgaz ihraç eden Türkiye, bu yılın aynı dönemde sadece Yunanistan ve Bulgaristan’a 221 milyon metreküp ihracat gerçekleştirdi. Böylece, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ihraç edilen doğalgaz yüzde 302 oranında artmış oldu.
Haziran ayında doğalgaz tüketimi ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 (820 milyon metreküp) azalarak 3,05 milyar metreküp oldu. Bu oran içerisinde, konutlarda tüketilen gaz geçen yıla kıyasla yüzde 4 artarken, sanayide yüzde 5, santrallerde yüzde 42 azaldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...