Irak'tan ABD'ye karşı büyük darbe! Doları tamamen yasakladılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Irak'tan ABD'ye karşı büyük darbe! Doları tamamen yasakladılar

Ekonomi Haberleri

Uzun yıllar ABD'nin işgali altında kalan Irak, dolara karşı büyük bir karara imza attı. Irak'ta ne maksatla olursa olsun dolar işlemleri yasaklandı.

ABD'nin uzun yıllar işgali altında kalan Irak'tan dolara karşı dikkat çeken bir karar geldi. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rusya'nın ticarette yerel para ve yuan kullanmasıyla başlayan dolarsızlaşma stratejilerine Irak'ta katıldı. Irak, ülke içinde doların kullanımını yasakladı.

IRAK HÜKÜMETİ DOLAR KULLANIMINI TAMAMEN YASAKLADI

Irak hükûmeti, Amerikan Doları‘nın hem şahsî hem de ticarî işlemlerde kullanılmasını yasakladı. Artık döviz almak satmak mümkün olmayacak. 14 Mayıs’ta yürürlüğe giren dolar yasağı ile Irak’ın yerel para birimi olan dinarın kullanımının yaygınlaştırılması hedeflendi.

Kararın resmî devlet döviz kuru ile karaborsa tarafından sunulan ve dalgalanmaya devam eden döviz kuru arasındaki farkı azaltmak için alındığı belirtildi.

"IRAK'TA MİLLİ PARA BİRİMİ DİNAR'DIR"

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Irak’ta dinar millî para birimidir. Döviz yerine dövizle işlem yapma taahhüdünüz, ülkenin egemenliğini ve ekonomisini güçlendiriyor.” ifadelerini yer verildi.

Irak Dinarı haricindeki para birimleriyle işlem yapan herkesin önce para cezası, tekrar etmesi hâlinde hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı belirtilirken, “Irak dinarı ve ekonomisini baltalamaya çalışan herkesten hesap sorulacak.” denildi. İçişleri Bakanlığı Suç Müdürlüğü, tüccarlardan hükûmete yalnızca yerel para biriminde işlem yapacaklarına dair taahhütname imzalatacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...