Komşu kriz reçetesini Türkiye'de arayacak!

- Güncelleme:
Komşu kriz reçetesini Türkiye'de arayacak!

Ekonomi Haberleri

Yunanistan, krizden kurtulmak için kapımızı çaldı. Samaras ve iş adamları, ortak kabine toplantısında, "Ülkemize yatırım yapın, her türlü kolaylık gösterilecek" sözü verecek.

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, çareyi Türkiye'de arayacak. Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, ilk Türkiye ziyaretine 10 bakan ve 90 iş adamı ile geliyor. İlki 2009 yılında Atina'da yapılan iki ülke arasındaki yüksek düzeyli iş birliği konseyi toplantısının ikincisi bugün İstanbul'da gerçekleştirilecek. İlkinde 22 anlaşmanın imzalandığı ortak kabine toplantısının ikincisinde, 10'dan fazla anlaşma ve protokole imza atılması bekleniyor. 'Pozitif gündem'le toplanacak ortak kabine toplantısında iş birliği fırsatlarının yanı sıra iki ülke arasındaki meseleler de masaya yatırılacak. Türk yetkililer, Yunanistan'ın geçtiğimiz hafta "Ege'de tek taraflı münhasır ekonomik bölge ilan edeceği" açıklamasından duyulan rahatsızlığı dile getirecek. nbsp;Görüşmelerde Kıbrıs meselesi de ana gündem maddelerinden biri... Türk yetkililer seçimlerden sonra Kıbrıs'ta çözüm için bir fırsat penceresinin açıldığına işaret edecek. İflasın eşiğine kadar gelen Yunanistan, geçen yıl 70 milyar dolarlık özelleştirme yapacağını açıklamıştı. Türk yetkililer ortak kabine toplantısında ekonomik krizle boğuşan Atina ile deneyimlerini paylaşacak. Yunan heyeti, "Ülkemize yatırım yapın, her türlü kolaylık gösterilecek" sözü verecek. nbsp;


ERDOĞAN, YUNAN TV'SİNE KONUŞTU:
Dedikoduya dayalı politika istemiyoruz
Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile bugün İstanbul'da yapacağı görüşme öncesi Yunan devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu. İki ülke arasında işbirliğine dikkat çeken Erdoğan, "Aramızdaki stratejik işbirliğine farklı bir boyut kazandırmak istiyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerde dedikoduya dayalı bir politika benimsemek istemiyoruz'' ifadesini kullandı. Erdoğan, bugünkü toplantının Türk-Yunan ilişkilerinde bugüne kadar atılan en önemli adımlardan biri olduğunu düşündüğünü belirterek, ''İleriye yönelik adımlar atacağız. Bazı anlaşmalar imzalayacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...