Koç: Irak'taki rotamızı Ankara'ya göre çizeriz

Koç: Irak'taki  rotamızı Ankara'ya göre çizeriz

Ekonomi Haberleri

Koç Holding'in patronu Mustafa Koç, 'Ankara'nın izleyeceği politika ve tutuma göre pozisyon alırız. Irak'ta herhangi bir maceraya girmeyiz' dedi.

İspanya'nın en köklü kulüplerinden Barcelona ile Beko adına 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, imza töreninden sonra gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Merkez Bankası gibi güncel konulara girmeyen Koç, daha çok Beko'nun küresel hamlelerini ve holdingin bazı konulardaki yaklaşımlarını anlatmayı tercih etti. "Beko global bir marka olduğu için böyle bir iş birliği toplantısına katılır mısın diye sordular, memnuniyetle katılırım dedim" diyerek söze başlayan Mustafa Koç, iki tarafın da memnun kalması halinde Barcelona ile sponsorluğun diğer branşları da kapsayacak şekilde genişleyebileceğini söyledi. nbsp;
Irak'taki gelişmelerin Koç'un yatırımlarını ve Tüpraş'ı nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya cevap veren Mustafa Koç, şunları söyledi: "Şu anda Irak'ı ikiye, üçe hatta dörde ayırarak incelemek gerek. Gelinen durum 2004 Körfez krizine benziyor. Orada hükümetimizin izleyeceği politika ve Irakla yapacağı anlaşmalardan sonra pozisyon alabiliriz. Petrol konusunda ciddi alım yaptığımız için, Kuzey ile iki tarafın da mutabık olmayacağı herhangi bir maceraya girmeyiz. Hükümetin; Kuzey Irak'ta merkez yönetimle anlaşma yapması lâzım. Ondan sonra tabii ki o bölgeyi çok ciddi şekilde ele alırız. Bizim Kuzey'de ciddi yatırımlarımız var."
OTOYOL DEFTERİ KAPANDI
Daha önce kazandıkları ancak iptal edilen Kuzey Marmara Otoyol ihalesine ilişkin soruları da cevaplayan Koç, "Otoyol defteri bizim için kapandı. 3'üncü köprünün devamı ve otoyol ile ilgilenmiyoruz. İhale iptalinden sonra bu defteri kapattık. Bizim için öncelik arz etmiyor. Bizim için marina yatırımı daha önemli" dedi. Koç Grubu geçen hafta Ülker'in marinalarını satın almıştı. Koç Holding'in, Maret ve Harranova Besi'yi satmasından sonra başlayan 'KOÇ gıdadan çıkıyor mu' tartışmasına da açıklık getiren Mustafa Koç, "Gıdadan çıkmıyoruz. Bu satışları Tat'ın bünyesini finansal olarak daha da kuvvetlendirmek için yaptık. Satan kadar satın alanlar için de bir cazibesi var. Bir nevi 'kazan kazan' durumu oldu. Tat yoluna salça, domates, süt ve türevleriyle devam edecek" diye konuştu. Bir süre önce Koç Holding'in satın alması gündeme gelen Indesit ile ilgili olarak da, Mustafa Koç, "Ailenin elindeki hisseleri satın almak için bir fiyat teklifi sunduk. Verdiğimiz fiyat ilgilerini çekmedi. Biz de teklifimizi yenilemedik" bilgisini verdi.
İŞ BİRLİĞİ MALİYETİ 10 MİLYON AVRO
Beko ile Barcelona takımı arasında yapılan sponsorluk anlaşması İspanya basınında da geniş biçimde yer aldı. nbsp;"Sponsorluktan da öte" başlığı ile verilen haberde, Beko'nun 4 yıl boyunca Barcelona formasının sol kolunda yer alacak logo ve diğer iş birlikleri için kulübe yılda 10 milyon avro ödeyeceği öne sürüldü. nbsp;
Durak'ın yerine yeni CEO geliyor
Mustafa Koç, Koç Holding'de icra başkanlığı (CEO) görevini yürüten, 65 yaş sınırına rağmen emekliliği 2 yıl uzatılan Turgay Durak'ın yerine kimin atanacağı ile ilgili soruyu, "Çok kısa süre sonra açıklayacağız" diye cevapladı. CEO'luk çin Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ile Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen'in adı geçiyor. nbsp;

Sosyal sorumluluk hedefi 130 ülke nbsp;

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, "Barcelona'ya sponsorluk futbolla mı sınırlı kalacak?" sorusunu, "Barcelona ile 4 yıllık kontratımız var. İki taraf da bu işten memnun kalırsa, başka branşlara da bakabiliriz. Biz de başta Türkiye olmak üzere Beko'nun bulunduğu 130 ülkede futbola dönük sosyal sorumluluk projeleri üzerinde duracağız" diye cevapladı.

FİKRET ÇENGEL / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...