Koç Holding'de Ömer Koç dönemi

Düzenleyen:
Koç Holding'de Ömer Koç dönemi

Ekonomi Haberleri

Tüpraş başta olmak üzere birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Koç, geçtiğimiz ay vefat eden Mustafa Koç'un görevine atandı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer M. Koç getirildi. Koç Holding tarafından yapılan açıklamaya göre Ali Y. Koç da, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir topluluğun mensubu olmaktan onur duyduğunu belirten Ömer Koç, "Sevgili ağabeyim Mustafa V. Koç'u kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir defa daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı. 2004 Nisan ayında Koç Holding yönetim kurulu üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevine atanan Ömer Koç; aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Tüpraş'ın, Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer Koç, "Fuel Oil Dönüşüm Tesisi" projesine de liderlik etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...