KOBİ'lere 300 milyon liralık yeni destek

Düzenleyen:
KOBİ'lere 300 milyon liralık yeni destek

Ekonomi Haberleri

Yeni dönemde üretime ve reel sektöre ayrı bir önem verecek hükümet, bu kapsamda çalışmalarını hızlandırdı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer; KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni destek paketiyle, KOBİ'lere 300 milyon lira daha destek sağlanacağını bildirdi. Bu kapsamda bilişim teknolojileri KOBİ'lerinin geliştirilmesine 50 milyon TL, hızlı büyüyen KOBİ'lerde kapasite geliştirmeye 150 milyon TL, KOSGEB destekli girişimlere ivmeye de 100 milyon TL ayrıldı. 
ZİRAAT'TEN 100 MİLYON AVRO
Öte yandan Ziraat Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası (AYB) arasında, 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli, toplam 200 milyon avroluk kaynağın 100 milyon avroluk ikinci dilimi için de kredi anlaşması imzaladı. Bu kaynağın, 250'den az çalışanı bulunan girişimci KOBİ'lerin ve bin 500’den az çalışanı bulunan büyük işletmelerin sermaye ihtiyaçlarının finansmanı için kullandırılacağı ve en az yüzde 15’inin Kalkınmada Öncelikli Yörelerdeki işletmelere aktarılacağı kaydedildi.

SON BAŞVURU 1 TEMMUZ

KOSGEB'in destek programından faydalanmak isteyen projeler için, 30 Mayıs-1 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...