KOBİ’ler için 1,5 milyar TL

Düzenleyen:
KOBİ’ler için 1,5 milyar TL

Ekonomi Haberleri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, destek bütçesinin yıllar itibarıyla sürekli artış gösterdiğini ve son 2 yılda 1 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi bilgilendirme toplantısında konuşan Biçer; işletmelerin rekabet gücünü artırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İdarenin şu anda 10 çeşit desteğinin bulunduğunu belirten Biçer, “İşletmeleri yurt dışına açmaya yönelik çalışıyoruz. KOSGEB’in sağladığı imkanlardan küçük büyük demeyin istifade edin. Son 2 yılda bütçemiz 1 milyar lirayı buldu. Şu anda yaklaşık 1 milyar 40 milyon lira civarında. Bunun üzerine, son yaptığımız ‘50 bin lira 0 faiz’ kredisi var, bunun ilave maliyetleri olacak. Maliye Bakanlığımızı zorluyoruz, küçük bir ışık bulduk gibi, buradan bize sağlanacak ilave kaynaklarla, belki bu seneyi 1,5 milyarın üzerinde bir rakamla tamamlama imkânımız var” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...