KKM artık görevini tamamladı! Erdoğan açıkladı: TL mevduatın önü açılacak

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
KKM artık görevini tamamladı! Erdoğan açıkladı: TL mevduatın önü açılacak

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Dolarizasyona karşı ilan edilen KKM'de sona gelindi. Bugün OVP'yi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKM artık görevini tamamladı" sözleriyle, TL mevduatlara dönüş için yeni adımların atılacağını duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından sadeleşme adımları kapsamında bankalara Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için TL vadeli mevduata dönüşüm hedefi getirmesinin ardından KKM mevduatları sekiz ay sonra düşüş gösterdi. KKM'den çıkışlar başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama geldi.

KKM ARTIK GÖREVİNİ TAMAMLADI

Bugün, maliye politikası, para politikası ve yapısal reformlar olmak üzere 3 önemli saç ayağı üzerine kurulan ekonominin 3 yıllık haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKM'nin artık görevini tamamladığını söyledi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

TL MEVDUATIN YOLU AÇILACAK

"KKM sistemi görevini yerine getirmiş, kur istikrarını sağlamada önemli görev sağlamıştır. TL mevduatlara dönüşmenin yolunu açacağız. Merkez Banka’mız yeni şartlara göre güncelleyeceği yatırım taahhütlü kredi ile para politikası duruşundan taviz vermeden yatırımlarımızı destekleyecektir.

"ÜLKEMİZDE DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLAYACAĞIZ"

Finans ve finansla ilgili danışmanlık hizmetlerimizde hizmet ihracatımızı artıracak ülkemize döviz girdisi sağlayacağız. Dijital TL çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili takvimi ayrıca paylaşacağız.

"İSTANBUL'U KÜRESEL FİNANS MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Katılım finansa İstanbul’umuzu küresel finans merkezlerinden biri haline getireceğiz. Menkul kıymetlerin ihraç süreçlerini dijitalleştirecek akıllı sözleşmeler üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayacağız.

Öte yandan İlk olarak mobil uygulamalarından döviz dönüşlü KKM hesabı açılması önüne geçen bankalar KKM'den çıkışıta mevduat faizini yüzde 42'ye kadar yükseltti. Bazı özel bankalar ise döviz dönüşlü KKM’lerin TL vadeliye geçişi için daha yüksek oranlar uygulamaya başladı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...