KİT'lerde aslan payı TCDD'nin

KİT'lerde aslan payı TCDD'nin

Ekonomi Haberleri

KİT ve bağlı ortaklıklarının 2015 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programı'nın tespitine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve bağlı ortaklıklarının 2015 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programı'nın tespitine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Kamu teşebbüslerince, işletmecilik faaliyetlerinde verimliliği ve kârlılığı artıracak tedbirler alınacak. KİT'lere ait atıl durumdaki gayrimenkuller satış, kiralama veya devir gibi usullerle değerlendirilecek. Kamu teşebbüsleri, 179 prim gün süresini aşmamak üzere ve sadece mevsimlik işlerde veya kampanya işlerinde geçici işçi çalıştırabilecek. KİT'lerin gelecek yıl 11 milyar 165 milyon 392 bin lira yatırım yapması öngörülüyor. En yüksek yatırımı 5 milyar lira ile TCDD yapacak. TCDD'yi, 1 milyar 650 milyon lira ile Türkiye Elektrik İletim AŞ, 1 milyar 445 milyon lira ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı takip edecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...