Kısa çalışma beklentisi arttı

Kısa çalışma beklentisi arttı

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Fesih Yasağı” ve “Nakdî Ücret Desteği” uygulamalarının iki ay uzatılması kararının, istihdam piyasasını rahatlattığını belirtti.

Avdagiç, “Burada üçlü koruma mekanizmasının en önemli halkası Kısa Çalışma Ödeneği... Bunun da 31 Mart’tan sonra devam etmesi iş dünyamız ve milyonlarca çalışanımız için son derece önemli. İstihdamda üçlü koruma halkası KÇÖ ile tam olur. Bunu devreden çıkması siperi zayıflatır, bir kanadını eksik bırakır. Bu yüzden uzatmaya ihtiyacımız var. Bu yönde büyük bir talep mevcut” dedi. Bu arada TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de esnafın pandemi sürecinde iş yerinin kapalı olması sebebiyle ödeyemediği faturalarının biriktiğini, yeni teşviklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Palandöken, “Esnafımızın kazancı çok düştü. Şimdi risk derecesine göre birçok esnafımız açılsa da; aylardır elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarını ödeyemediler. Bu faturalardaki vergiler bir yıl süreyle alınmamalı ve birikmiş faturalar faizsiz ertelenerek taksit imkânı sağlanmalı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...