Kış turisti için 28 bin ek uçuş

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kış turisti için 28 bin ek uçuş

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

SunExpress, 2023’ün ilk üç çeyreğinde 10 milyona yakın yolcu taşırken, devam eden talebi karşılamak için yıl sonuna kadar yapacağı ek 2 binden fazla uçuşla 400 bin civarında yolcuyu Antalya, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Elâzığ ve Kayseri’ye taşıyacak.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress, 2023’ün başından bu yana yaklaşık 10 milyon yolcu taşırken, devam eden talebi karşılamak amacıyla ekim-aralık dönemi için kapasite artışına gitti. SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, 2023 yılının ilk üç çeyreğinde yüzde 88’lik doluluk oranı ile 10 milyona yakın yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza attıklarını belirterek “Yıl sonuna kadar 12 milyon yolcu hedefimizi aşacağımızı öngörüyoruz. Yaz sonrası Türkiye’ye yönelik devam eden talebi karşılamak amacıyla kapasite artışına gittik ve yıl sonuna kadar 2 binden fazla ek uçuş planladık. Bu da 400 bin ek koltuk anlamına geliyor. Türkiye’nin bu yıl için 60 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

KIŞ SEZONU İÇİN 15 YENİ ROTA

Türkiye’nin sadece yaz sezonunda değil, tarihi, doğası, yerel mutfağı ve spor turizmi için altyapısıyla tüm yıl boyunca önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Kownatzki şunları kaydetti: Turizmi bütün yıla yaymak için bu yıl kış kapasitemizi de artırarak uçuş ağımıza 15 yeni rota ekledik. Bu kış Üsküp, Abu Dabi, Şarm eş-Şeyh, Sofya, Krakow ve Kıbrıs gibi yeni destinasyonları Antalya ve İzmir ile bağlayacağız. Kış destinasyonlarımız ise Lefkoşa - İzmir, Şarm eş-Şeyh - Antalya, Sofya - Antalya, Düsseldorf - Balıkesir/Edremit, Stuttgart - Elâzığ, Stuttgart - Trabzon, Beirut - İzmir, Üsküp - Antalya, Üsküp - İzmir, Basel/Mulhouse - Kayseri, Krakow - Antalya, Abu Dabi - Antalya, Abu Dabi - İzmir, Erbil - Antalya, Londra/Stansted - İzmir.

400 KABİN MEMURU ALACAK

Yeni destinasyonların yanı sıra istihdam da oluşturmaya devam ettiklerini anlatan Kownatzki “35 milletten 3.600 çalışanımız var. Geleceğin Türk pilotlarını yetiştirmek için 2018’den bu yana Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı’nı yürütüyoruz. Bu programdan mezun olanlara iş garantisi sağlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 160 pilot yetiştireceğiz. Şu anda 60 kişinin program dâhilinde eğitimleri sürüyor. Ek olarak, 2024 yaz sezonu için de 160’tan fazla pilot ve 400 kabin memuru istihdam edeceğiz” diye konuştu. Kownatzki, kabin memurluğu için önümüzdeki ay itibarıyla başvuru yapılabileceğini söyledi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...