Kış güneşi en çok vatandaşa yaradı

Kış güneşi en çok vatandaşa yaradı

Ekonomi Haberleri

Gelmek bilmeyen yağışlı hava tekstilciyi vurdu. Sıcak havalar nedeniyle yeni sezon kışlık ürünler % 50 indirimli satılıyor.

Bu durum tüketicinin yüzünü güldürürken, perakende-giyim sektörüne zarar olarak yansıyor.
Alışveriş için iyi zaman...
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava, tekstil sektörünü sıkıntıya soktu. Kışlık kaban, mont ve çizmeleri reyona çıktığı gün bile yüzde 50 indirimle satmak zorunda kalan perakendecinin cirosunu düştü. Sezonluk ürünü yarı fiyata alan vatandaşın ise yüzü güldü. AKŞAM sektörün önde gelen isimleri ile bu durumu değerlendirdi. Kıştan memnun olmayan patronların umudu erken gelen ilkbahar sezonu oldu.


Tek kârımız ilkbahar!
Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Sait Kavurmacı: İndirim zamanı daha fazla ürün satmayı planlamıştık ama bir türlü kışlık ürüne talep gelmedi. Biz de yeni sezonu erkene çektik. Kışlıklarda yapılan yüzde 50 indirimler stok eritti. Ancak perakendecinin de kârlı çıktığı nokta indirimsiz yeni ilkbahar sezonuna erken talep alması oldu.


Ucuza satıyoruz
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (IHKIB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Firmalar çok ucuza satmak durumunda kalıyor. Mont kaban kalın ve çizme fiyatları sezon fiyatlarının çok altında. Tüketici için tam alışveriş zamanı. Hem Türkiye'de ve yurtdışında satışı olan markaların burada fiyatları orayla oranla neredeyse yarısı. Normalde sezon fiyatları en azından 3 ay sürerdi. Perakendeci kış gelmeyince mecburen bunu yaptı. Bir yıl ürün saklamanın maliyeti daha yüksek. İndirimler Mart sonuna kadar sürer.


Fırsatçıya gün doğdu nbsp;
Collezione Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Akyiğit: nbsp;Mağaza içinde kışlık ve ilkbaharlık ürünler sürekli yer değiştiriyor. Bunun için hem iş gücü hem de lojistik masrafı oluyor. Ayrıca kışlık indirimleri ocaktan sonra başlardı bu sene kasımda başladı. Bazı fırsatçılar da geçen sezonun kışlık ürününü yeni ürün indirime girmiş görüntüsü vererek satıyor. Sanki çok indirim yapmış izlenimi veriyor vatandaşı kandırıyor. Sebepler ne olursa olsun bu kış vatandaşa yaradı, sezonunda daha hesaplı ürün buldu. Ürünler geçen yılın aynı dönemine göre yarısının altında...


2015 sezonu farklı olacak
Orka Holding Grubu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu (Damat amp;Twin): Bot, çizme, ayakkabı, kaban, palto gibi kışlık ürün konusunda sorun yaşandı. Perakendeciler olarak kış sezonunu göremedik bir türlü. Umudumuz marta kaldı. Tüketici için büyük bir fırsat oldu. Ancak tüketici bilmeli ki önümüzdeki yıl bu fiyatları bulamak çok zor olacak.


İndirime ek yine indirim
KIŞLIK nbsp;ürünler sezonunda yüzde 50 indirime girerken mevsimin de sonuna yaklaşılmasıyla bu rakam yüzde 70'i buldu. Böylece kabanların ortalama fiyatları 200 liradan 85 liraya, çizme ve botlarınki ise 250 liradan 100 liraya düştü. nbsp;
AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...