Kırsal mahalle esnafına vergi desteği

Düzenleyen:
Kırsal mahalle esnafına vergi desteği

EKONOMİ Haberleri

Torba teklif Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Belirli kanunların yeniden yapılandırmalarıyla ilgili düzenlemede belediye yönetimleri tarafından kırsal mahalleler belirlenecek. Buralarda yaşayan ve esnaflık yapanlara vergi kolaylığı getirilecek.

Belediye hizmetlerine erişimde zorlanan esnaf, gelir vergisinden muafsa emlak vergisini ödemeyecek. Su faturalarında da indirim uygulanacak. 

Ticari ya da turistik faaliyetlerde bulunan esnaf için de ayrıca vergi indirimi yapılacak. Düzenleme sadece ilçe belediye yönetimlerini değil, büyükşehir belediyelerini de kapsayacak ve şehir merkezleri dışında kalan bölgelere 'kırsal mahalle' tanımı getirilecek. 

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE TIPFAKÜLTESİ İÇİN 200 YATAKLI HASTANE ŞARTI

Vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi açabilmesinin şartlarında da değişiklikler yapıldı. 200 yataklı hastanesi olmayan vakıf üniversiteleri tıp fakültesi açamayacak. Faal durumdaki hastanelerin de eksiklerinin tamamlanması için 2 yıl süre verildi. Mevcut hastaneler çalışmalarına devam edecek. Ancak açılması planlanan hastaneler için kanunda belirlenen donanımların yerine getirilmiş olması şartı aranacak.

Meclisteki görüşmelerde baz istasyonlarının yeniden düzenlemelerine ilişkin maddeler ise tekliften çıkarıldı. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...