Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pandemiden sonra başlayan konut krizi, kiraların da birden yükselmesine yol açmış, fırsatçı ev sahipleri işi fahiş kiraya kadar götürmüştü. Hükümet uçuşa geçen kira fiyatlarını son 3 yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırı ile frenlemeye çalışırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan yeni bir açıklama geldi.

Pandemi sonrası artan konut ihtiacının talebi karşlayamaması ile patlak veren fahiş kiraya furyası, devletin getirdiği yüzde 25 zam sınırı ile frenlendi. Kalıcı çözüm için 'hayalet ev' olarak adlandırılan boş evler mercek altına alındı.

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

Kirada zam kısıtlaması devam edecek mi merak edilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

TRT Haber'de konuşan Yılmaz, enflasyonun yüksek olduğu dönemde böyle bir tedbir alındığını belirterek yeni yılda zam sınırının kalkacağı sinyalini verdi.

"İHTİYAÇ KALMAYACAK"

Yılmaz, milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilen kararı şu ifadelerle duyurdu;

"Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024'te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla bu tür tedbirlere ihtiyaç kalmayacak."

"KONUT ARZI ARTACAK"

Yılmaz'ın açıklamalarının devamı ise şöyle; 

"Otomotivde ciddi bir fiyat düşüşü gördük. Konut fiyatları ve kiralar da eski ivmeyi kaybetmiş durumda ancak henüz istediğimiz oranda değil. Daha da aşağıya gelmesi için gayret ediyoruz.

Konut konusunda arz yönlü politikalar önemli. Öncelikle konut arzını artırmamız gerekiyor.  Son dönemlerde en önemli adımlarımızdan biri kentsel dönüşüm. Bir taraftan talebi kontrol ederken bir yandan da arzı artırıcı politikalarla konut fiyatlarını ve kiralarını kalıcı düşürme gayretindeyiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...