Kır düğünü yapalım

Kır düğünü yapalım

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Pandöken, tedbirlerin alınması şartıyla düğün organizasyonlarına esneklik tanınması gerektiğini belirterek "Kapalı mekânlarda yapılamayan düğünler, açık havada ve kır düğünü şeklinde olmalı. Eylül beklenmemeli" dedi.

Düğünlerin birçok meslek kolunu yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Palandöken "Yıl ortalama 500 bin çift ülkemizde yuva kuruyor. İşletmeciden fotoğrafçıya, çiçekçiden pastacıya, kuyumcudan mobilyacıya, beyaz eşya satıcısından konfeksiyoncuya kadar 415 meslek kolunu etkileyen düğünler ülke ekonomisi için hayati önem taşıyor. Bir düğünün ortalama maliyetinin 80 bin lira olduğu düşünülürse, ekonomiye büyük canlılık gelecektir. Açık havada yapılacak düğünler, salgın açısından daha az risk taşıyor. Bu şekilde düğünlerin başlaması, tüm sektörleri hareketlendirerek işsizliğin tırmanmasının önüne geçecek" ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...