Kilosu 5 bin dolar! Atak helikopteri haftaya teslim ediliyor

Kilosu 5 bin dolar! Atak helikopteri haftaya teslim ediliyor

Ekonomi Haberleri

Bakan Yılmaz, "Normal ihracat yaparsak kilogramı 1.5 dolar. ATAK helikopterini satarsak 5 bin dolar. Göktürk-2 uydusunu satarsak 200 bin dolar" dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın en ileri teknolojisiyle yaptıkları ATAK helikopteri teslim törenini haziranın ilk yarısında gerçekleştireceklerini söyledi. Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği'nin Genel Kurulu'na katılan Yılmaz, Türkiye'nin yaşadığı büyük değişimleri örnekleriyle anlattı. En ileri teknolojiyle üretilen ATAK helikopterinin teslim töreninin, bu ayın ilk yarısında yapılacağını aktaran Yılmaz, "Türkiye diğer ülkelere nazaran ucuz ürünler ihraç ediyor. Ancak bizim 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için yüksek katma değeri olan, bilgiye dayalı üretim gerçekleştirmemiz gerekiyor. Normal ihracat yaparsak 1.5 dolar, ATAK helikopterini satarsak kilogramı 5 bin dolar, Göktürk-2 uydusunu satarsak kilogramı 200 bin dolar. Yani, Savunma Sanayi'nin önemli bir yeri olduğunu söylüyoruz" dedi. Türkiye'de gelir dağılımındaki dengenin iyileşmeye başladığını belirten Yılmaz, "2002'de en yoksul yüzde 20'lik dilim milli gelirden yüzde 5.3 pay alırken, 2012 sonunda bu pay yüzde 6.5'e çıktı. En üstteki yüzde 20'lik kesimin milli gelirden aldığı pay yüzde 50.1 iken şimdi yüzde 45'e geriledi. Ekonomik İşbirliği Kalkınma Örgütü (OECD) diyor ki, 'Dünyada gelir dağılımı en iyi düzelen ülkelerin başında Türkiye geliyor.' OECD 2035 yılına kadar gelir dağılımında en iyi ülkelerden birinin Türkiye olacağını söylüyor. Bunu yapar mıyız, yaparız" dedi.
Genel Kurul'da konuşan ve 3. defa başkanlığa seçilen Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Sivaslı sanayiciler olarak yeni dönemde önemli yatırımlara devam edeceklerini söylerken, Sivas Ticaret?Odası Başkanı ?Osman Yıldırım, "Yıllık 200 milyon dolar olan ihracatımızı kısa sürede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

nbsp;Kilosu 5 bin dolar! Atak helikopteri haftaya teslim ediliyor

1.5 DOLARLIK İHRACAT
Türkiye gıdadan tekstile, otomotivden makineye kadar birçok ürün ihraç ediyor ama ortalama gelir kilogramda 1.5 dolara denk geliyor.
nbsp;Kilosu 5 bin dolar! Atak helikopteri haftaya teslim ediliyor
5 BİN DOLAR
ATAK?helikopterinin, teslimatı, bu ayın ilk yarısında gerçekleştirilecek.?Bu üründe ihracat bedeli, kilogramda 5 bin dolara ulaşıyor.
nbsp;Kilosu 5 bin dolar! Atak helikopteri haftaya teslim ediliyor

200 BİN DOLAR
Türkiye uydu teknolojisinde hızla ilerliyor. Göktürk-2 uzaya fırlatıldı. Burada yapılacak ihracatta ise kilogram fiyatı 200 bin dolar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...