‘Kıdem’ ve ‘taşeron’da ilk zirve

Düzenleyen:
‘Kıdem’ ve ‘taşeron’da ilk zirve

Ekonomi Haberleri

Hükümetin Eylem Planına koyduğu "kıdem tazminatı" ve "taşeron işçilik" ile ilgili düzenlemeler; işçi ve işveren kesimleri ile masaya yatırılıyor

Oğuzhan Şahin ANKARA
Hükümet, işçi, işveren kesimleri ile akademisyenleri buluşturacak Çalışma Meclisi bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Hükümetin Eylem Planına koyduğu "kıdem tazminatı" ve "taşeron işçilik" ile ilgili düzenlemeler başta olmak üzere, çalışma hayatını ilgilendiren kritik başlıklar masaya yatırılacak. Kabineden Mehmet Şimşek, Lütfi Elvan, Naci Ağbal, Mustafa Elitaş ve Süleyman Soylu da toplantıya katılacak. İş dünyasından ise TOBB, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, TESK, Memur-Sen ve TZOB Başkanları zirvede hazır bulunacak. Hükümet, "Kıdem Tazminatı Fonu" oluşturulmasını, işçinin hesabında birikecek tazminatın da, belirlenecek süre sonunda işten çıkan çalışanlara "çıkış gerekçesine bakılmaksızın" ödenmesini gündeme getirmişti. Kıdem Tazminatı Fonu oluşturulursa, 1 yıl karşılığında 12 ile 15 gün arasında tazminat ödenmesi üzerinde duruluyor. İşçi kesimi ise, "1 yıllık çalışma karşılığında, 30 günlük ücret tutarındaki kıdem tazminatı hakkı sürmeli" görüşünü dile getirmişti. Taşeron işçilerin de kadroya alınması konusunda söz veren hükümet, konuyla ilgili tarafların değerlendirmelerini Çalışma Meclisi'nde alacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...