Kıbrıs’a su 80 milyon kazandırdı

Düzenleyen:
Kıbrıs’a su 80 milyon kazandırdı

Ekonomi Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada tek olma özelliği taşıyan KKTC Su Temin Projesi’yle yılda 75 milyon metreküp suyun KKTC’ye iletileceğini belirterek, “Bu proje ile ayrıca Anamur’da 83 bin 600 dekar arazi sulanacak, 80 milyon TL ilave zirai gelir sağlanacak” dedi.

Damla Peker ANKARA
2017 bütçe sunumunu yapan Veysel Eroğlu, 14 yılda 145 milyar TL yatırım yaptıklarını bildirdi. 2002’den bu yana su yatırımlarında cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarının altını çizen Eroğlu, “Son 14 yılda tamamlanan 6 bin 298 tesisi hizmetine sunduk. Bu tesislerin 411 adeti barajdır. Bu tesislerle 64,3 milyon dekar araziyi suya kavuşturduk. Böylece 85 milyon dekar sulanabilir zirai arazilerimizin yüzde 75,6’sı sulamaya açılmıştır. Yıllık 3 milyar TL zirai gelir artışı sağlanmıştır. Son yıllarda sulamaya açılan alanların artmasıyla dünyada tarım alanında 7’nci sıraya kadar yükseldi” dedi. 
BİTKİLER İLAÇ OLACAK
Bakan Eroğlu, dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin 115 milyar dolarlık pazarı olduğunu belirterek, “Biz bunun için defneden başlayarak mantar, salep gibi 400 bin ton yılda ürünleri yetiştirmeye başladık. Orman köylüsüne 13 milyar lira ilave gelir sağladık. Bunların ilaç olarak kullanılması için de Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler ile çalışma başlattık” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...