Kentsel dönüşümle kiracılar da 'ev'lendi

Kentsel dönüşümle kiracılar da 'ev'lendi

Ekonomi Haberleri

Çürük binada oturan kiracılara da kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği sağlandı. Böylece 90 kiracı, ev sahibi oldu.

Çürük binalarda oturan kiracılara "kentsel dönüşüm" piyangosu vurdu. Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılacak vatandaşlara kira ve kredi yardımında bulunuyor. Bununla birlikte bakanlık, çürük binalarda kiracı olan vatandaşların da banka kredisi desteğinden yararlanarak ev sahibi olmalarını sağladı. Bu kapsamda 90 kiracı, dönüşüm kredisinden yararlanarak kendi evinin sahibi oldu. Bakanlık, ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 4, dükkan sahibi olmak isteyenlere de yüzde 3'lük faiz desteği veriyor. Bu arada kentsel dönüşüm kapsamında ev sahibi olmak isteyen kişilere, 32.9 milyon TL'lik kredi desteği verildi. Bu destek ile vatandaşlar 357 konut ve iş yeri sahibi oldu. Çürük binada oturan kişilere de 8.4 milyon TL'lik faiz desteği verildi. Kira desteğinden en fazla yararlanan il ise Ankara oldu. Cenk nbsp;Esen


100 milyon TL onay bekliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kiracılara da ev sahipleriyle aynı hakkı verdik. Yani kiracılar da bizim anlaşmalı olduğumuz bankalardan aynı malikmiş gibi konut kredisi çekebiliyor. İsterlerse iş yeri kredisi alabiliyorlar" dedi. Bayraktar, şu an onay için bekleyen 100 milyon TL'lik destek olduğunu aktardı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...