Kentsel dönüşümde İstanbul'a özel masa

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kentsel dönüşümde İstanbul'a özel masa

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Çevre Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurdu. Başkanlık içerisinde biri İstanbul’a özel olmak üzere üç ayrı genel müdürlük oluşturuldu. Amaç, dönüşümü hızlandırmak…

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Başkanlık altında da üç genel müdürlük oluşturuldu. İstanbul başta olmak üzere bölgedeki riskli yapıların dönüşümü görevini ‘Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ yürütecek. Başkanlığa bağlı ‘Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ ile ‘Taşınmaz ve Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğünün de kurulması öngörüldü. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, Marmara haricindeki bölgelerde yer alan kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edecek. Taşınmaz ve Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğü ise kentsel dönüşüme kaynak oluşturmak için taşınmazların tarama, planlama, değerleme, geliştirme ve arsa üretim çalışmalarını sürdürecek. Taşınmaz ve Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğü, tescil dışı alanlar ile hazine taşınmazlarını planlayarak satılması ile kentsel dönüşüm sürecine finans katkısı sunacak.

ŞİRKET KURABİLECEK

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Kararı ile şirket de kurabilecek. Dönüşüm Başkanlığının kuruluşu ile bakanlık bünyesindeki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü kapatıldı. Önümüzdeki günlerde Meclis’te dönüşüm uygulamalarının hızlandırılmasına ilişkin yasa teklifi verilecek. Bu teklifte de kentsel dönüşümdeki anlaşmazlıkları çözmek için arabuluculuk siteminin devreye girmesi, kentsel dönüşüm davalarına bakacak özel mahkemeler oluşturulması, inşaat ve ruhsat aşamasında kat maliklerinin üçte iki çoğunluk şartının değiştirilerek salt çoğunluğun yeterli olmasına ilişkin düzenlemelerin yer alması bekleniyor. Teklif ile evini kentsel dönüşüme verenlere yapılan kira yardımlarının da artırılması hedefleniyor.

DÖNÜŞÜMÜ DAHA HIZLI YÜRÜTECEĞİZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile kentsel dönüşüm çalışmalarını çok daha hızlı ve aktif bir şekilde yürüteceklerini söyledi. Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getireceklerini belirten Özhaseki “Geliştirdiğimiz modelle hazineye mali bir yük oluşturmadan güçlü şehirler hazırlayacağız. Yeni düzenlemelerle, ülkemizi deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha hızlı bir şekilde dirençli hâle getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...