Kavurmada at eti yoğurtta jelatin

- Güncelleme:
Kavurmada at eti yoğurtta jelatin
Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanlığı'nın incelemeleri sonucunda ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti, yoğurtta jelatin, sahte bal üreten 41 firma açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve başka madde karıştırıldığını tespit ettiği 41 firma ile 50 parti ürün adını açıkladı. Bakanlığın internet sitesindeki duyuruya göre, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaların 15'i süt ürünleri, 16'sı gıda takviyesi, 6'sı bal ve 4'ü et üretimi yapan işletmelerden oluştu. Tokgöz Gıda, Kayserilioğulları, Korubal Organik Ürünler, Bölükoğlu Arı ve Tarım, Anadolu Eksper Gıda, Anaarı Gıda adlı firmaların balda sahtecilik olarak adlandırılan ve şeker oranının yüksek, ve bal benzeri ürünler karıştırdığı tespit edildi. Et ürünlerinde ise, tek tırnaklı tabir edilen at, eşek gibi hayvanların etlerinin karıştırıldığı belirlendi. Tek tırnaklı eti tespit edilen Zengin Kavurma Konağı adlı markayla üretim yapan şirketinin hem kavurma hem kırmızı parça etinde bu ürünler tespit edildi. Manisa'da faaliyet gösteren OSB Restoran'ın dana kuzu eti ve çiğ olarak satılan köftesinde olmaması gerektiği halde tavuk eti tespit edilirken, Lezzet markasıyla faaliyet gösteren Ali Oğuz Duman adlı Lezzet Et Ürünleri şirketinde (Sakarya) soya ve hindi eti tespit edildi. Gülşen Öztürk adlı şirketin de aynı şikayetle ifşa edilmesine karar verildi. Demircizade, dorak, Dr. Tullum, Peynora, Arınur, Pınarbaşı, El-Pa, Sütana, Can, Arar, Azimkar, Balkaymak, Çamlıca, Özgüreller, Sultan Süt, Yallıoğlu, Kadircan markalarıyla faaliyet gösteren firmaların kaşar ve tereyağda bitkisel yağ, yoğurtlarda bitkisel yağ ve jelatin kullandığı tespit edildi ve kamuoyuna açıklandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...