Katliamların ortağı Almanya! İsrail'e silah ihracatı 10 kat arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Katliamların ortağı Almanya! İsrail'e silah ihracatı 10 kat arttı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'e ABD ve Avrupa ülkelerinin silah desteği sürüyor. Almanya'nın İsrail'e silah ihracatı bu yıl, geçen yılın aynı dönemine göre 10 kat arttı. Almanya, savaşın başlamasının ardından silah sevkiyatı için yapılan 185 başvuruyu onayladı.

Ortadoğu'nu kan gölünü çeviren, Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden katliamlar yapan İsrail ordusu, gücünü başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinden alıyor. Almanya'nın İsrail'e silah ve askeri malzeme satışı son 10 ayda yaklaşık 10 kat arttı.

SİLAH İHRACATI 10 KAT ARTTI

Alman Haber Ajansı DPA'nın Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığına dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti, 1 Ocak 2023 tarihinden 2 Kasım'a kadar yaklaşık 303 milyon avroluk silah ve askeri malzemenin İsrail'e satışına onay verdi. Böylece Almanya'nın İsrail'e silah ihracatı bir önceki yıla göre 10 katlık artış göstermiş oldu.

185 BAŞVURU ONAYLANDI

İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından ilk birkaç haftada federal hükümet, İsrail'den gelen 185 başvuruyu onayladı. Haberde, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığının İsrail-Filistin çatışmasının ardından "Alman federal hükümeti, İsrail'e askeri teçhizat ihracatına ilişkin başvuruları mevcut durum nedeniyle öncelikli olarak işleme alıyor ve karara bağlıyor." açıklamasına yer verildi.

HAMAS'LA SAVAŞMAK İÇİN MÜHİMMAT İSTEDİ

Almanya'da silahların ihracatına Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Federal Ekonomik İşler ve İhracat Kontrol Dairesinin (BAFA) katılımıyla karar veriyor. Özellikle hassas durumlarda Başbakan ve diğer bakanların da dahil olduğu Federal Güvenlik Konseyi bunun kararını alabiliyor. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, 12 Ekim'de İsrail'in Hamas'ın saldırılarından dolayı Almanya'dan savaş gemileri için mühimmat talep ettiğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...